Copilot on jo tuttu käsite koodarien käsissä: tekoäly osaa generoida virheetöntä koodia kehotteiden avulla. Nyt SnapMagic on esitellyt oman tekoälypohjaisen ”siipimiehen” elektroniikkapiirien suunnitteluun.
SnapMagic tunnettiin EDA-maailmassa nimellä SnapEDA. Tekoälymaailmaan siirtymisen myötä yritys brändää itsensä uudelleen. SnapMagic Copilot on näin tavallaan uusi alku koko firmalle. Yhtiö myös kertoo keränneen lisärahoitusta maailman johtavilta tekoäly- ja kehittäjätyökalusijoittajilta.
- Tekoäly kehittyy uskomattoman nopeasti. Olemme nähneet, että copilot-tekniikat tarjoavat valtavan vipuvaikutuksen ohjelmistosuunnittelijoille, ja on aika tuoda se laitteistosuunnitteluun, sanoi SnapMagicin toimitusjohtaja Natasha Baker.
Mistä sitten on kyse? SnapMagic Copilot yhdistää huippuluokan tekoälyn massiiviseen patentoituun datasarjaansa automatisoidakseen jotkin elektroniikan suunnittelun eniten aikaa vievistä prosesseista. Se pystyy esimerkiksi täydentämään suunnitteluja. Suunnittelija voi työkalua lisäämään piiriin mikro-ohjaimen, ja SnapMagic sijoittaa paikalleen myös tarvittavat liitäntä irrotuskondensaattorit.
Suunnittelijat voivat ohjata piirilevytyökaluaan luonnollisella kielellä. He voivat esimerkiksi pyytää "ei-invertoivaa vahvistinta, jonka vahvistus on 2", ja SnapMagic luo nämä piirit ja lisää suunnitteluun komponentit, jotka ovat tilattavissa.
Työkalu on myös sijoittaa referenssisuunnittelun komponentit automaattisesti. SnapMagic Copilot ehdottaa valmistajan suosittelemaa referenssisuunnittelua asiaankuuluvan integroidun piirin sijoittamisen yhteydessä.
SnapMagic Copilot voi optimoida materiaaliluettelon valittujen parametrien, kuten kustannusten tai virrankulutuksen, perusteella. Jos jonkun komponentin saatavuus on heikko, työkalu suosittelee vaihtoehtoisia osia.
SnapMagic ei korvaa olemassa olevia piirilevyjen suunnittelutyökaluja. Tämän seurauksena jokainen insinööri voi hyötyä sen tuottavuutta lisäävistä ominaisuuksista välittömästi.