Vuonna 2021 Apple julkisti 12,9-tuumaisen iPad Pron, jossa käytettiin ensimmäistä kertaa miniledejä näytössä. Tuolloin ajateltiin, että tekniikka valtaa nopeasti kaikki näytöt, mutta näin ei olekaan tapahtumassa, arvioi näyttömarkkinoita ennustava ja analysoiva DSCC.
DSCC:n uusimman raportin mukaan miniledien toimitukset vähenivät viisi prosenttia vuoden toisella neljänneksellä. Tämä johtui pääosin heikosta yleisestä laitekysynnästä. Uusia tuotteita esitellään toki markkinoille, mutta DSCC ennustaa nyt, että markkina jämähtää tulevina vuosina. Suurin syyllinen on Apple.
Miniledit olivat jonkinlainen LCD-tekniikan vastaisku OLED-näytöille. Ne ovat merkittävästi pienempiä kuin perinteiset ledit (kuten kuvasta nälyy), joten näytöistä saadaan ohuempi aja kevyempi. Energiatehokkuus on parempi ja elinikä pidempi. Miniledien tarkkuus värien toistossa ylittää sekin perinteiset ledit.
DSCC:n mukaan Apple kuitenkin hylkää miniledit jo ensi vuonna iPadeissa, kun tilalle tuodaan OLED-näytöt. Vuoden toisella neljänneksellä Apple myi 300 tuhatta iPadia, joissa oli miniledinäyttö. Macbookeissa toimitukset kutistuivat 1,8 miljoonaan. Kun Apple on ollut dominoiva tekniikan käyttäjä, tämä näkyy heti koko markkinan volyymeissä.
DSCC ennustaa nyt, että miniledeille on luvassa pientä kasvua lähivuosille. Läppäreissä tekniikka yleistyy Applen päätöksestä huolimatta. Näytöissä tekniikka yleistyy hitaasti, mutta varmasti, samoin televisioissa. Samalla tekniikalle löytyy uutta käyttöä esimerkiksi AR-laseissa ja autojen näytöissä.
Miniledejä käytetään myös näyttöjen taustavalaistuksessa, kuten Huawein kohutussa Mate 60 Pro -puhelimessa.