Tulevaisuuden projektorit saattavat käyttää valonlähteenään aurinkokennojen kehityksestä tuttua perovskiittia. Belgialaisessa mikroelektroniikan tutkimuskeskus IMECissä on kehitetty perovskiittiledi, joka lähettää valoa tuhat kertaa kirkkaammin kuin tämän päivän parhaat orgaaniset ledit.
Nature-lehdessä esitelty innovaatio osoittaa, että fotoniikka on keskeinen virstanpylväs kohti perovskiitti-injektiolaseria. Tämän odotetaan mahdollistavan uusia sovelluksissa projektoreiden lisäksi ympäristön tunnistuksessa, lääketieteellisessä diagnostiikassa ja monella muulla alueella.
Ledit ovat mullistaneet nykyaikaisen valaistuksen ja anturitekniikan. Nykyään käytetään laajasti esimerkiksi orgaanisia ledejä eli OLED-ohutkalvoja älypuhelinten näyttöjen puolijohteina. Niiden maksimikirkkaus on kuitenkin rajoitettu, mikä tekee esimerkiksi ruudun lukemisesta kirkkaassa auringonvalossa erittäin hankalaa.
Perovskiitit ovat materiaaliluokka, jolla on tietty kiderakenne. Niillä on erinomaiset optosähköiset ominaisuudet, edullinen prosessoitavuus ja tehokas varauksen kuljetus. Vaikka perovskiitit kestävät erittäin suuria virrantiheyksiä, niillä ei ole vielä onnistuttu toteuttamaan korkean intensiteetin ja koherentin valon lasereita.
IMEC toteutti tällaiset PeLEDit ULTRA-LUX-projektissaan. Tuloksena oli korkea virrantiheys pienillä optisilla häviöillä. Professori Paul Heremansin mukaan PeLEDIT voivat toimia jopa kymmeniä tuhansia kertoja suuremmilla virroilla (3 kA cm-2) kuin perinteiset OLEDit.