Niin kauan kuin teholähteet olivat pääosin analogisia, niiden standardointi oli aika mutkatonta. Lähinnä tarvittiin mekaanisia määrityksiä koteloille. Kun teholähteisiin tuodaan digitaalista älyä, ne muuttuvat paljon monimutkaisemmiksi laitteiksi.
CUI, Ericsson Power Modules ja Murata aikovat helpottaa teholähteiden suunnittelua laatimalla digitaalisesti ohjatuilla powereilla omat määrityksensä. Tätä varten ne ovat muodostaneet uuden AMP-konsortion (Architects of Modern Power).
AMP:n tavoitteena on luoda kokonainen piirien, laitteiden, ohjelmistojen ja tuen ekosysteemi. Määritysten avulla laitevalmistaja voisi olla varma siitä, että digitaalisesti ohjattu teholähde vastaa tiukasti vaatimuksiin. Tällä hetkellä tämä on vähintäänkin hankalaa.
Esimerkiksi ohjelmistojen osalta vaaditaan tietyntasoista yhteensopivuutta, jotta teholähdevalmistajan voi valita vapaasti. Standardinmukaisen teholähteen täytyy ymmärtää esimerkiksi määritellyt PMBus-komennot, ohjainpiirikäskyt ja konfigurointitiedostot.
Teholähteiden mekaniikkaa on määritelty esimerkiksi POLA- ja DOSA-yhteenliittymissä. AMP sanoo menevänsä paljon mekaanisia määrityksiä pidemmälle. Työ myös vaatii perustajajäsenten mukaan uuden konsortion, koska muuten hanke veisi liikaa aikaa.
AMP aikoo julkistaa ensimmäiset regulaattori- ja DC-DC-muuntimien määrityksensä Münchenissä järjestettävillä Electronica-messuilla marraskuun toisella viikolla.