Yhä nopeammat ja monimutkaisimmat piirit vaativat paljon ajastuksen suunnittelulta. IDT:n tapaustutkimus osoittaa, miten hankalakin tapaus voidaan ratkaista tiimin yhteistyöllä. Myös kellopiirin ohjelmoitavuus on yhä tärkeämpää.
Kun kellotaajuudet kasvavat ja järjestelmistä tulee yhä monimutkaisempia, myös suorituskykyisen vähän tehoa kuluttavan järjestelmän kellopuun rakentamisesta tulee yhä haastavampaa tiukassa tehobudjetissa. Nykyään suunnittelijat kohtaavat usein keskenään ristiriitaisia rajoituksia.
Kellojaksojen kutistaminen nopeissa sovelluksissa kuten 10 gigabitin ethernetissä tai optisissa siirtoverkoissa vaativat yhä enemmän signaalin värinältä (jitter) jotta koko järjestelmän suorituskyky säilyisi. Samaan aikaan järjestelmän monimutkaisuuden ja tiheyden lisääntyminen voi tehdä lämmönhallinnasta erittäin hankalaa, kun suunnittelijoiden pitää kutistaa käyttämäänsä levyalaa ja vähentää materiaalikustannuksia.
Jokin aika sitten IDT:n suunnittelijat kohtasivat monet näitä ongelmista, kun asiakas vaati kellopuusuunnittelua suorituskykyiselle palvelinkoneen verkkosovellukselle. Suunnittelu edellytti, että kellopuu tukee useita taajuuksia useilla lähdöillä.
IDT:n ajastinpiireistä vastaava tuotepäällikkö Baljit Chandhoke kuvaa suunnittelun haasteita ja niihin kehitettyä ratkaisua teknisessä artikkelissaan. Teksti löytyy artikkeliosuudestamme.