Yokogawa on esitellyt uuden teräväreunaisella kaistanpäästösuodattimella varustellun B-version menestyksekkäästä AQ6373-spektrianalysaattoristaan. Analysaattorin avulla voidaan kehittää ja testata erilaisia optisen tiedonsiirron laitteita, myös uusia Li-Fi-vastaanottimia. AQ6373B-analysaattori on suunniteltu lyhyen (350–1200 nm) aallonpituusalueen mittauksille.
Uutuus perustuu samaan alustaan kuin aiempi AQ6373-testeri, jonka ominaisuuksia ovat nopea käynnistymisaika – noin kaksi minuuttia sisältäen sisäisen kalibroinnin – ja nopeat, vain puoli sekuntia 100 nanometrin kaistanleveyttä kohti vievät mittaukset.
Uuden monokromaattorin terävämpi kaistanpäästösuodattimen reuna auttaa erottelemaan selvästi erilleen lähekkäin sijaitsevat signaalit spektrissä. Muita uusia ominaisuuksia ovat mm. kaksinkertaisen pyyhkäisynopeuden tila, useiden huippujen ja pohjien hakuominaisuus ja pitkäkestoinen datantallennustoiminto analyysituloksille.
Analysaattori tarjoaa korkean 0,01 nanometriin asti yltävän erottelukyvyn 400–470 nm aallonpituusalueella, 60 desibelin dynamiikka-alueen ja jopa -80 dBm herkkyyden 500–1000 nm aallonpituusalueella. Se on varustettu myös FSO-sisääntulolla, joka mahdollistaa 9-800 µm ytimisten valokuitujen käytön laitteen kanssa, ja värianalyysitoiminnolla, jolla voidaan määrittää sisään tulevan valon tarkka väri keskimääräisen ihmissilmän kokemalla herkkyydellä.
AQ6373B sopii erinomaisesti optisten laitteiden testaamiseen näkyvän valon spektrin alueella (380–700 nm) ja ensimmäisessä optisen tiedonsiirron ikkunassa (850 nanometrin alue).
Näkyvän valon spektrin alueella AQ6373B:sta voidaan käyttää testaamaan ja mittaamaan ledejä, joita käytetään esimerkiksi valaistuksessa, ajoneuvoissa, kuluttajaelektroniikassa ja opasteissa. Lasersovelluksissa AQ6373B soveltuu optisessa tallennuksessa käytettävien lasereiden (DVD- ja Blu-Ray-laitteet), lääketieteellisten sovellusten kuten oftalmologian, kirurgian, hammas- ja ihohoitojen ja lämpöhoitojen lasereiden, tietotekniikan sovellusten kuten optisten hiirien ja viivakoodinlukijoiden lasereiden, ja viihdesovellusten kuten laseresitysten ja pelien, laserheitinten ja osoittimien tutkimukseen ja tuotekehitykseen.