Mikäli aurinkokenno muodostuisi erittäin ohuesta, kevyestä ja taipuisasta kalvosta, se voitaisiin asentaa lähes minkä tahansa pinnan päälle. Massachusetts Institute of Technologyn tutkijat ovat valmistaneet aurinkokennon, joka on paksuudeltaan saippuakuplan kalvon luokkaa.
Organic Electronics -lehdessä tutkijat Vladimir Bulović, Annie Wang ja Joel Jean kuvaavat prosessia, joka mahdollistaa ultraohuen kennon valmistamisen. Tutkijat muistuttavat, että tekniikan kaupallistaminen voi viedä vuosikausia.
Bulovićin mukaan avain uuteen aurinkokennoon on valmistaa kenno, sitä tukeva alusta ja näitä suojaava pintakerros yhdessä ja samassa prosessissa. Tällöin alustaa ei tarvitse missään vaiheessa poistaa tyhjiökammiosta tuotannon aikana, joten se ei ole alttiina pölylle tai muille epäpuhtauksille.
Erittäin innovatiivista prosessissa on se, että itse laite ja alusta voidaan kasvattaa samaan aikaan. Protokennossaan tutkijat käyttivät alustana ja suojapinnoitteena paryleeni-nimistä polymeeriä. Varsinainen aurinkonenergiaa imevä kerros valmistettiin orgaanisesta DBP-materiaalista. Paryleeni on yleisesti käytetty materiaali esimerkiksi lääketieteellisissä implanteissa.
Kennokalvon valmistus tapahtuu tyhjiössä huoneenlämmössä kaasufaasikasvatuksella. Tutkijoiden mukaan kyse on demonstraatiosta ja kaikkien kerrosten materiaalit voivat olla aivan muitakin, mutta keskeistä on yhtenäisen prosessorin todentaminen.