Ruiskuvalo on upea menetelmä muoviosien valmistukseen. Muotin avulla valetaan rakenne, joka voidaan vahvistaa kuitukomposiiteilla. Mutta menetelmä on kallis muotinvalmistuksineen. Tulevaisuudessa kestäviä muoviosia voidaan tulostaa 3D-tekniikalla.
Saksalaisen Fraunhofer-instituutin tutkijat ovat LightFlex-projektissa tutkineet, miten kuitukomposiitteja voitaisiin yhdistää 3D-pikavalmistukseen. Tekniikan avulla olisi mahdollista valmistaa edullisia, kestäviä ja yksilöllisiä rakenteita ja esineitä.
Tutkijoiden mukaan 3D-tulostus tai ns. additiivinen eli lisäävä valmistaminen antaa mahdollisuuden kustomoida lähes mikä tahansa rakenne. 3D-tulostettuun rakenteeseen voidaan Fraunhoferin Aachenin tuotantolaboratoriossa lisätä hiilikuitupintoja, jotka vahvistavat osaa sovelluksen vaatimalla tavalla.
Aachenissa voidaan valmistaa hiilikuitukalvoja, jotka sopivat täsmälleen 3D-tulostettuihin rakenteisiin. Tämän myötä kallista hiilikuitua ei kulu hukkaan, mikä tekee prosessista ja tuotteista merkittävästi nykyisiä hiilikuitutuotteita edullisempia.
Insituutti on esittelemässä tuotantolaitteitaan komposiittimateriaalien JEC World -messuilla Pariisissa. Tuotantoa esitellään myös pilotin voimalla.
Tilaa uutiskirje ja voita uusi Honor 5XTilaa nyt ETN-uutiskirje ja voit voittaa omaksesi uuden huippuhienon Honor 5X -älypuhelimen. Tässä Huawein uutuudessa on 5,5 tuuman FullHD-näyttö, nopea sormenjälkitunnistin takakannessa ja pitkään kestävä 3000 mAh:n akku. Laite arvotaan kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken huhtikuussa 3Dexpo-messujen yhteydessä. Uutiskirje ilmestyy kaksi kertaa viikossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tilaamaan pääset tästä ja sivun ylälaidasta. |