Eurooppalaiset ovat jo vuodesta 2014 saakka voineet vaatia, että virhaallistä tietoa sisältävät linkit Googlen hakupalvelussa poistetaan tietyn maatunnuksen alta. Tämäkään ei riitä Ranskalle, joka vaatii että pyynnöstä linkki lakkaa näkymästä kaikkialla.
Amerikkalainen ajatuspaja ITIF (Information Technology and Innovation Foundation) sanoo suoraan, että Ranska pyrkii toimillaan sensuroimaan internetiä. - Ranska haluaa pakottaa oman käytäntönsä koskemaan kaikkia käyttäjiä kaikkialla. Se on kiristystä, sanoo ITIF-säätiön tutkimusjohtaja Alan McQuinn.
McQuinn pyytää kaikkia ajattelemaan reaktioita päinvastaisessa tilanteessa. - Entä jos ranskalaisilta kiellettäisiin viinien mainostaminen sen perusteella, ettei alkuholimainonta jossain muualla ole sallittua?
McQuinn muistuttaa, ettei tietojen poisto hakukoneiden indeksoinneista ole mitenkään laajasti sovittua. Monissa maissa – esimerkiksi Yhdysvalloissa – ilmaisunvapaus on laajempi kuin se, mitä Ranska esittää. Siksi tällaista yhden maan käytäntöä ei voida laajentaa koko netin käytännöksi.
ITIF:n mukaan Ranskan pitäisi tasapainottaa oma kansallinen käytäntä sopimaan internetin globaaliin luonteeseen. Mikäli kyse on teknisistä kysymyksistä, sovittaminen pitäisi tehdä kansainvälisen järjestön, kuten ICANN:n puitteissa.
Mikäli jonkun henkilön tiedot pitäisi poistaa hakukonetuloksista useissa maissa, tästä pitäisi päästä sopuun maiden välisellä sopimuksella.