Japanilaisen Toshiban kehittämä tiedostojen nopeaan langattomaan siirtoon tarkoitettu Transferjet-tekniikka on jo noin viisi vuotta vanhaa, mutta laajasti se ei ole vieläkään lyönyt läpi. Nyt tilanne voi muuttua, mistä osoituksena englantilainen Antenova on kehittänyt tekniikkaa tukevan kytkimen.
Antenova tunnetaan mobiiliantennien kehittäjänä, mutta Transferjet-yhteyksiin kehitetty Zoma ei ole antenni sen perinteisessä mielessä. Antenni pyrkii lähettämään signaalin mahdollisimman kauaksi, mutta Transferjet-kytkin keskittyy lähikentän signaaleihin ja datansiirto alkaa vasta kun kaksi laitetta koskettaa toisiaan tai tuodaan hyvin lähelle toisiaan.
Zoma-kytkin on kooltaan 4 x 4 x 0,4 -millinen, mikä Antenovan mukaan on markkinoiden pienin Transferjet-piiri. Linkin fyysinen nopeus on 560 megabittiä sekunnissa, mikä tarkoittaa käytännössä datansiirtoa noin 375 megabittiä sekunnissa. Tällä nopeudella esimerkiksi tunnin televisio-ohjelma siirtyy laitteesta toiseen muutamassa sekunnissa.
Antenovan kytkimellä on toteutettu esimerkiksi maailman ensimmäinen nopeaan langattomaan datansiirtoon tarkoitettu anturikortti. Siitä vastaa englantilainen Icoteq ja kortti pohjaa Atmelin SAM70-sarjan mikroprosessoriin
Tähän asti markkinoilla on nähty lähinnä Toshiban omia Transferjet-USB-tikkuja, mutta nyt Antenova uskoo tekniikan leviävän älypuhelimiin, PC-mikroihin, tabletteihin, digikameroihin ja jopa M2M-laitteisiin.