JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

Kiinalaisen OnePlus julkisti eilen kaksi uutta älypuhelinta, kun uuden 7-mallin lisäksi se esitteli OnePlus 7 Pro -huippumallin. Kyse on tärkeimmästä julkistuksesta valmistajan 5-vuotisen historian aikana ja uudella Pro-mallilla se hyökkää suoraan isojen valmistajien premium-laitteiden kimppuun.

7-sarja esiteltiin samaan aikaan Lontoossa, New Yorkissa ja Intian Bangaloressa. Pääjohtaja Pete Lau oli lavalla Lontoossa ja kertoi persoonallisella englannillaan, miten Pro-puhelin vie sujuvuuden (Smooth) uudelle tasolle.

- Tämä on lähimpänä täydellistä tuotetta, mihin olemme yltäneet. Ja koko alalle OnePlus 7 Pro on uusi mittatikku, Lau hehkutti.

Monin osin Laun hehkutukselle on katetta. Prosessori on Snapdragon 855 eli parasta, mitä tällä hetkellä saa. RAM-muistia saa Pro-mallein 6, 8 tai 12 gigatavua. Data tallentuu flashiin uusinta UFS 3.0 -väylää pitkin, joten siitä sovellusten toiminta ei jää tökkimään.

OnePlus 7 Pro eroaa edeltäjistään melkoisesti suunnittelun osalta. Laitteen näyttö on upea. Reunuksia ei ole ja 3120 x 1440 pikseliä levittäytyvät 93-prosenttisesti 6,65-tuumaiselle ruudulle. Pikseleitä on 560 tuumalla. Ja kuten jo aiemmin tiedettiin, ruutu päivittyy 90 kertaa sekunnissa. Tällä hetkellä valtaosa premium-laitteista nojaa edelleen 60 hertsin virkistystaajuuteen.

Pro-mallin erikoisuus ja samalla asia, joka osoittaa OnePlussan ottavan nyt riskejä, on yläreunasta esiin pompahtava selfie-kamera. Laitteen Lontoossa esitellyt OnePlus Francen johtaja Akis Evangelidis kehui rakennetta vesitiiviiksi ”jokapäiväisessä käytössä”. OnePlussan Suomen johtaja Tuomas Lampen vakuutti, että 300 000 kertaa testattu rakenne kestää.

Selfie-kameran mekanismi toimii hienosti. Siihen tottuu nopeasti ja onhan se myös eräänlainen koukku, jota näytellä ihmisille. Totuus on kuitenkin se, että kaikki mekaaniset rakenteet joutuvat erittäin kovalle rasitukselle. Takavuosien kääntö- ja liukusaranat alkoivat aina enne pitkä natista ja murtua.

Samsungin ongelmat Galaxy Foldin kanssa osoittavat, ettei massiivinenkaan testaaminen laboratoriossa tai roboteilla auta. Kun laite pistetään käyttäjän taskuun kaiken töhnän sekaan, lialla on taipumus päästä sisään mikroskooppisistakin raoista. Käyttäjät sen lopulta kertovat, miten hyvin OnePlus on rakenteensa toteuttanut. Hienoa on kuitenkin se, että haetaan tapaa erottautua ja tuoda uutta.

Aiemmin OnePlus on antanut muille vähän tasoitusta kameroiden osalta ja nyt 7 Pro -malli on saanut ensimmäistä kertaa kolme kennoa taaksensa. 48 megapiksein pääkenno on Sonyn valmistama, sen lisäksi patterissa on 16 megapikselin ultralaajakulmakenno ja 3-kertaisen optisen suurennoksen tuova 8 megapikselin kamera. Kuvien laatua joutuu kommentoimaan myöhemmin testin jälkeen, mutta kameran osalta OnePlus 7 Pro ei ole tällä hetkellä mitään mullistavaa markkinoilla. OnePlus on vain osin ottanut kiinni takamatkaansa.

30 watin Warp-pikalataus on entisellään ja tämä alkaa olla yksi tärkeimpiä ominaisuuksia nykyluureissa. Akku on 4000 milliampeeritunnin kokoinen, eli tähän asti OnePlussan suurin.

Elisa on jo alkanut myymään laitteita. 7-sarjasta myyntiin tulee Suomessa vain 6+128-gigaisella muistilla varustettu versio, jonka hinta on 549 euroa. Pro-sarjassa 8+256 gigatavua saa 749 eurolla, 12+256 gigatavusta joutuu pulittamaan 829 euroa eli puhutaan aivan todellakin premiumista.

Tähän asti OnePlussan uudet mallit ovat poikkeuksetta nousseet Suomen myydyimpien listan kärkeen. Tuomas Lampen kertoi olevansa pettynyt, mikäli uusi Pro-malli ei ole kesäkuun alussa julkistettavien toukokuu listojen kärjessä. Kovaa myyntiä laitteelle siis odotetaan.

OnePlus kertoi eilen myös tuovansa Elisan kautta Suomeen maamme ensimmäisen 5G-puhelimen. Käytännössä kyse on 7 Pro -mallista, johon on lisätty Qualcommin X50 -modeemi 5G-yhteyksiä varten. Tästä puhelimesta OnePlus ja Elisa lupasivat kertoa enemmän kesäkuussa. Hintaa sillä tulee taatusti olemaan toistatuhatta euroa.

 

 

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi 2020 Is the Year of DDR5 - Cadence Blogs - Cadence Community https://t.co/9KTs2glPGl
ETN_fi Huawei Mate 30 Pro: Can You Live Without Google? https://t.co/I5zwgY40Lm @HuaweiMobile @HMS_GlobalPage #mate30pro
ETN_fi PCIM Europe 2020 will be postponed. Due to the increasing spread of covid-19 in Europe the organisers have decided… https://t.co/rLE1oEi2ME
ETN_fi Infineon can acquire Cypress, says CFIUS. Waiting for approval from the Chinese. https://t.co/WUZPe4ovaK käyttäjältä @Infineon
ETN_fi Want to encrypt your Android device? Find the instructions here: https://t.co/iiMgZbXzND


Sponsors


congatec is a leading supplier of industrial computer modules using the standard form factors COM Express, Qseven and SMARC as well as single board computers and EDM services. congatec’s products can be used in a variety of industries and applications, such as industrial automation, medical, entertainment, transportation, telecommunication, test & measurement and point-of-sale.Presentors


We offer custom, cost-effective solutions to help you fulfil your project. With our wealth of technology expertise, we can provide expert technical support and guidance at every stage of your design.AFRY (previous ÅF Pöyry) offers customized SW, HW and mechatronics services to the embedded and industrial IoT-markets. Based on your needs we deliver requirement specification, design, implementation, manufactured product and maintenance for your intelligent and connected systems. AFRY has many years' experience in providing air-born products with high demands on quality and traceability, robust end-to-cloud solutions as well as cost-efficient end user products. We also provide expert consultants.Exhibitors


DATA MODUL stands behind its claim as a worldwide leading supplier of professional “visual solutions” and is a reliable premier choice partner in the areas of display, touch, embedded and monitor solutions.Kontron is a global leader in embedded computing technology (ECT). As a part of technology group S&T, Kontron offers a combined portfolio of secure hardware, middleware and services for Internet of Things (IoT) and Industry 4.0 applications. With its standard products and tailor-made solutions based on highly reliable state-of-the-art embedded technologies, Kontron provides secure and innovative applications for a variety of industries.
Rutronik has developed from a “one-man-company” into one of the worldwide leading broadline distributors, employing more than 1,600. In the electronic components market, Rutronik currently ranks 11th worldwide and is the third largest European distributor. The product range includes semiconductors, passive and electromechanical components as well as embedded boards, storage technologies, displays and wireless products.

ECF template