JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel esitteli eilen edullisempiin PC-koneisiin tarkoitettuja suorittimia. Uutuuksien nimet ovat Pentium Silver ja uusi Celeron. Molemmat uutuudet perustuvat Atom-piirien Gemini Lake -arkkitehtuuriin. Täytyy olla jo melkoinen harrastaja, että pysyy kärryillä Intelin nimeämisstrategiassa.

Pentium-sarjaan tuotiin jo aiemmin Gold-prosessori. Se perustuu kuitenkin Core-suorittimien Kaby Lake -arkkitehtuuriin.

Yhtä kaikki, uudet Pentium Silver -prosessorit ovat neliytimisiä, maksimissaan 2,8 gigahertsin kellotaajuuteen kiihtyviä piirejä. Uudet Celeronit ovat joko 2- tai 4-ytimisiä. Piireillä on integroitu grafiikkaprosessori.

Kovin paljon uutta näissä piireissä ei ole. Sellaiseksi voidaan katsoa kuitenkin tuki nopeammille, joka gigabitin wifi-verkoille. 802.11ac-yhteys on jopa 12 kertaa vanhoja n-tyypin wifi-yhteyksien nopeampi.

Kyse ei ole työasemaprosessoreista eikä pelaajien koneiden moottoreista. Tyypillisimmin Pentium Silver- tai uusi Celeron-prosessori vauhdittaa yritysten ostamia perusmikroja, joissa suorituskykyvaatimukset eivät ole ne kaikkein kovimmat.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
12hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template