JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gallium-nitridi on materiaali, joka on mullistanut pienten laitteiden lataamisen nopealla aikataudilla. Tulossa ovat jo 200 ja 240 watin kännykkä- ja läppärilaturit ja lisäksi GaN-piirien avulla säästetään merkittävästi hiilidioksidipäästöissä. GaN vastaa monien toiveisiin.

GaN-piirien pioneeri on Navitas Semiconductor. Yhtiö ilmoittaa nyt, että sen piireillä on säästetty jo satatuhatta tonnia CO2-päästöistä, kun laturien piipohjaisia siruja on korvattu yrityksen GaNFast-komponenteilla. Navitasin mukaan GaN-komponenttien hiilijalanjälki on jopa 10 kertaa piitä pienempi, kun otetaan mukaan myös valmistuksen ja toimitusketjun päästöt.

Miten tämä on mahdollista? Piin asema tehopuolijohteissa säilyy dominoivana vielä pitkään. Monissa sovelluksissa uuden laajan kaistaeron tekniikat kuitenkin vievät nopeasti markkinaosuuksia. Alhaisen jännitteen sovelluksissa GaN-tekniikan etuna ovat isot edut piihin verrattuna. Kytkentänopeus on jopa 20-kertainen, joten häviöt jäävät selvästi pienemmiksi. Piirin läpi voidaan ajaa jopa 3 kertaa enemmän virtaa, joten latureista saadaan jopa kolme kertaa nopeampia sekä selvästi pienikokoisempia.

Tämä näkyy tuotepuolella. Kännyköihin on tullut 150 watin teholla virta syöttäviä latureita, jotka muuttavat laitteen käyttöä olennaisesti. Tulollaan on lisäksi uusi PD 3.1 -standardi (USB Power Delivery), joka nostaa maksimitehon 240 wattiin.

Tämän hetken tehokkain kännykkälaturi lienee Ugreenin 200-wattinen. Sillä voidaan nopeasti ladata niin puhelimet kuin läppärit. Vihdoinkin laturitekniikka on kypsä siihen, että repussa riittää yksi ainoa laturi.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi OnePlus 10T amazes with 150W charging. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/MhHfvlpuGa
ETN_fi X-DRAM might revolutionize memory tech! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/tb16t6iRKx
ETN_fi New battery tech will grow EV range to over 1000 km. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/cg1jCCclMm
ETN_fi New material to replace silicon in semiconductors! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/itbTaYOJ9k
ETN_fi 5.5G brings 10 Gbit connections, Huawei believes. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/4OV6b6ipUW
Sponsors


Gold Sponsors

Silver Sponsors

ECF template