JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Joskus teollisuuden laitteen pitää käynnistyä salamannopeasti ja silti tukea tarkkoja, jopa teräväpiirtoon yltäviä kosketusnäyttöjä. Renesas on suunnannut uuden RZ-sarjan ohjainpiirinsä juuri tällaisiin sovelluksiin.

RZ/A3UL-ohjaimet perustuvat yhden gigahertsin kellotaajuudella operoivaan 64-bittiseen Arm Cortex-A55-ytimeen. RTOS:n avulla järjestelmät käynnistyvät välittömästi, alle sekunnissa käynnistyksen jälkeen. Tämä ominaisuus on ihanteellinen järjestelmiin, jotka vaativat nopeaa vasteaikaa, kuten teollisuuslaitteet, kodinkoneet ja toimistoautomaatiolaitteet, joissa on nestekidenäyttö tai ohjauspaneeli, sekä audiolaitteet ja myyntipäätteet.

Suorittimilta löytyy myös Octal-SPI-muistirajapinta, joka mahdollistaa yksinkertaisemman ja kompaktimman kortin suunnittelun. Lisäksi uusissa laitteissa on versioita, jotka tukevat DDR3L/DDR4-muistiliitäntää. Se mahdollistaa nopean DRAM-muistin liittämisen. Esimerkiksi DDR3L/DDR4-muistirajapinta saavuttaa tiedonsiirtonopeuden, joka on noin 10 kertaa nopeampi kuin Octal-SPI-muistiliitäntä. Tätä tarvitaan, mikäli halutaan käyttää HD-tasoista (1280x720)  näyttöä ja kehittyneempää graafista käyttöliittymää.

RZ/A3UL tukee kahta johtavaa RTOSi (FreeRTOS ja Azure RTOS). Koska Renesas on Azure RTOS -lisenssintoimittaja RZ-perheelle, käyttäjät voivat yksinkertaisesti ladata korkean suorituskyvyn Azure RTOS:n GitHubista ja aloittaa heti laitesuunnittelun. Lisäksi Renesas tarjoaa joustavan ohjelmistopaketin, joka sisältää FreeRTOS- ja HAL-ajurit (Hardware Abstraction Layer), joita kehittäjät voivat käyttää viitteenä kehittäessään omia sovelluksiaan. Molemmille käyttöjärjestelmille on saatavilla myös laaja valikoima middleware-ohjelmistoja, mikä vähentää edelleen kehitystyön aikaa ja kustannuksia.

Lisätietoja täällä.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi OnePlus 10T amazes with 150W charging. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/MhHfvlpuGa
ETN_fi X-DRAM might revolutionize memory tech! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/tb16t6iRKx
ETN_fi New battery tech will grow EV range to over 1000 km. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/cg1jCCclMm
ETN_fi New material to replace silicon in semiconductors! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/itbTaYOJ9k
ETN_fi 5.5G brings 10 Gbit connections, Huawei believes. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/4OV6b6ipUW
Sponsors


Gold Sponsors

Silver Sponsors

ECF template