JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

MIT:n tutkijat ovat kehittäneet tarran, joka iholle kiinnitettynä kuvaa sisäelimiä ihon läpi. Tämä onnistuu ultraäänipulssein, joita laite lähettää. Paristo riittää teräväpiirtoisten kuvien tuottamiseen 48 tunnin ajan.

Tutkijat esittelivät innovaatiotaan artikkelissa Science-lehdessä. Ultraäänikuvaus on turvallinen ja ei-invasiivinen ”ikkuna” kehon toimintaan, ja se tarjoaa lääkäreille eläviä kuvia potilaan sisäelimistä. Näiden kuvien ottamiseksi koulutetut teknikot käsittelevät ultraäänisauvoja ja -antureita ääniaaltojen ohjaamiseksi kehoon. Nämä aallot heijastuvat takaisin ulos tuottaen korkearesoluutioisia kuvia potilaan sydämestä, keuhkoista ja muista syvistä elimistä.

Tällä hetkellä ultraäänikuvaus vaatii isoja ja erikoislaitteita, joita on saatavilla vain sairaaloissa ja lääkärin vastaanotoilla. Mutta MIT:n insinöörien uusi innovaatio saattaa tehdä tekniikasta yhtä puettavan ja helposti saatavilla olevan kuin laastarin ostaminen apteekista.

Kehitetty tarra on postimerkin kokoinen laite, joka tarttuu ihoon ja pystyy tarjoamaan jatkuvaa ultraäänikuvausta sisäelimistä 48 tunnin ajan. Nykyinen suunnittelu edellyttää tarrojen yhdistämistä instrumentteihin, jotka muuttavat heijastuneet ääniaallot kuviksi. Tutkijat huomauttavat, että jopa nykyisessä muodossaan tarroilla voisi olla välittömiä käyttökohteita: Esimerkiksi laitteita voitaisiin kiinnittää potilaisiin sairaalassa, kuten sydämen seuranta-EKG-tarroja, ja ne voisivat kuvata jatkuvasti sisäelimiä ilman teknikon apua. pitämään anturin paikallaan pitkiä aikoja.

Tällä hetkellä tutkijat työskentelevät, jotta tarra saadaan siirtämään datansa lääkärille langattomasti. Mikäli tämä onnistuu, ultraäänitarroista voitaisiin tehdä puettavia kuvantamistuotteita, joita potilaat voisivat viedä kotiin lääkärin vastaanotolta tai jopa ostaa apteekista.

Ultraäänikuvausta varten teknikko levittää ensin nestemäistä geeliä potilaan iholle, joka välittää ultraääniaaltoja. Sen jälkeen anturia painetaan geeliä vasten, mikä lähettää kehoon ääniaaltoja, jotka kaikuvat sisäisistä rakenteista ja takaisin anturiin, jossa kaiutetut signaalit muunnetaan visuaalisiksi kuviksi.

 

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi OnePlus 10T amazes with 150W charging. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/MhHfvlpuGa
ETN_fi X-DRAM might revolutionize memory tech! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/tb16t6iRKx
ETN_fi New battery tech will grow EV range to over 1000 km. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/cg1jCCclMm
ETN_fi New material to replace silicon in semiconductors! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/itbTaYOJ9k
ETN_fi 5.5G brings 10 Gbit connections, Huawei believes. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/4OV6b6ipUW
Sponsors


Gold Sponsors

Silver Sponsors

ECF template