Autojen sisäisissä verkoissa datan nopeus- ja kapasiteettivaatimukset kasvavat koko ajan. Perinteinen CAN ei jatkossa enää riitä ja sen tilalle ovat tulossa nopeammat Ethernet- ja kuituratkaisut

Espanjalainen KDPOF kehittää optisia kytkinratkaisuja myös ajoneuvoihin. Nyt yritys on yhdessä NXP Semiconductorsin kanssa esitellyt ensimmäisen evaluointikortin, jolla voidaan tetata gigabitin optista verkkoa ajoneuvossa. Alustan on tarkoitus vastata tulevaisuuden verkkoon kytkettyjen autonomisten ajoneuvojen tarpeisiin.

KDPOF:n ensimmäinen autoihin kehitetyssä Ethernet-kytkimessä (EVB9351-AUT-SW-NXP) on viisi 1000BASE-RH optista porttia, joista jokainen koostuu KDPOF:n KD9351 FOT- ja KPHDY10533-porteista. Kytkinpiirit (SJA1110) tulevat NXP:ltä. Ne perustuvat Arm Cortex-M7 -prosessoreihin.

512 kilotavun laiteohjelmistolla kytkin käynnistyy alle 100 millisekunnissa. Kytkimessä on valittavissa olevat I/O-jännitteet (1,8 V, 2,5 V ja 3,3 V), mikä helpottaa suunnittelua. Itse kytkinpiiri on pakattu 14 x 14 millimetrin LFBGA256-koteloon. Se on tietysti AEC-Q100-hyväksytty, ja yhteensopiva ISO 26262:n ja ASIL-B:n kanssa.

Optinen Ethernet-yhteys ratkaisee täydellisesti ajoneuvojen haasteet ja sähkömagneettisen yhteensopivuuden haasteet, KDPOF kehuu. Lisätietoja täällä.

https://www.kdpof.com/first-automotive-gigabit-ethernet-switch-with-optical-ports/

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
3hreplyretweetfavorite
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost ‚ā¨500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template