Vuonna 2007 USB-tekniikkaa hallinnoiva USB-IF lanseerasi lähinnä markkinointisyistä termin SuperSpeed USB, kun uusi 3.0-liitäntä nosti datanopeuden 480 megabitistä jopa 5 gigabittiin sekunnissa. Nyt hämmentävästä termistä luovutaan ja sertifiointilogoihin tuodaan suoraan datanopeudet.

Tällä hetkellä markkinoilla on kolme erilaista SuperSpeed-liitäntää ja sen mukaisesti liittimiä. Kun mukaan otetaan vielä vanha USB-merkintätapa, jossa puhuttiin USB 3.1 Gen 1:stä ja vastaavista, on kuluttajan ollut erittäin vaikea olla selville siitä, mitä hän on ostamassa.

Jatkossa tilanne selkeytyy toivon mukaan. USB-nopeudet näkyvät suoraan brändilogoissa tyyliin USB 40 gpbs. Datakaapeleissa tulee näkymään sekä datanopeus että latausteho. USB:n uuden tehonsiirtotekniikan eli PD 3.1:n myötä maksimiteho kasvaa jopa 240 wattiin.

 

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
5hreplyretweetfavorite
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost €500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template