Autojen mikro-ohjaimissa tarvitaan yhä enemmän sulautettua muistia, kun niiltä vaaditaan jatkuvasti enemmän suorituskykyä. Sulautetulla flashilla on kuitenkin ollut ongelmia skaalautua 28 nanometrin prosessia pienempään, joten Infineon vie ohjainten muistia pidemmälle RRAM- eli resistiivisellä RAM-muistilla.

Yhtiö on tehnyt työtä TSMC:n kanssa ja nyt se esitellyt autojen ohjaimpien AURIX-perheeseen versioita, joissa muisti perustuu RRAM-tekniikkaan eFlashin sijaan. Infineonin mukaan sulautettu muisti valmistetaan 28 nanometrin prosessissa, mutta sitä voidaan skaalata myös paljon tiheämpiin prosesseihin.

Infineonin mukaan uudessa AURIX TC4x -mikro-ohjainpiireissä yhdistyvät suorituskyvyn laajennukset virtualisoinnin, turvallisuuden ja verkkoominaisuuksien uusimpiin trendeihin mahdollistaakseen seuraavan sukupolven ohjelmistopohjaiset ajoneuvot ja uudet E/E-arkkitehtuurit. RRAM tarjoaa korkean häiriönkestävyyden ja mahdollistaa bittikohtaisen kirjoituksen ilman tyhjennystä. Kestävyys ja tietojen säilyttäminen ovat samalla tasolla Flash-tekniikan kanssa.

Vuonna 2018 TSMC aloitti 40 nm:n eFlash-teknologian volyymituotannon autoteollisuuteen. Samalla 40 nanometrin viivanleveydelä yhtiö aloitti RRAM-tuotannon volyymeissä vuonna 2021. 28 nanometrin prosessi näyttää, että RRAM skaalautuu flashia helpommin myös 28 nanometriin ja sen alle.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost ‚ā¨500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template