CyberWatch Finland nostaa tuoreessa viikkokatsaukseen kärkeen sen, että Ukrainan sodan heijastevaikutukset näkyvät lähes kaikessa toiminnassa niin kansallisella kuin globaalilla tasolla. Ukrainan sota on muuttanut käsitystä kybermaailman roolista geopolitiikassa ja kansallisen turvallisuuden kentällä.

Kasvavat kyberhyökkäykset ja niiden kohdistuminen myös sotaa käymättömiin valtioihin globaalin suurvaltapelin osana on ilmiö, jonka tarkkoja vaikutuksia ei vielä pystytä tarkasti arvioimaan. Kybermaailman trendien seuraaminen on tärkeää, sillä globaalin turvallisuustilanteen murros aiheuttaa muutoksia niin teknologisten innovaatioiden kehityksessä, kyberrikollisuudessa kuin kansainvälisissä kauppasuhteissa.

Kyberhyökkäysten määrä, valtiollinen informaatiovaikuttaminen, alihankintaketjujen ongelmat, kuluttajien käyttäytyminen ja kyberrikosten rooli valtioiden välisessä valtakamppailussa ovat vain muutamia esimerkkejä Ukrainan sodan heijastevaikutuksista, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet myös yritysten toimintaan.

Mikä tilanne on tällä hetkellä Suomessa? Otsikoissa on ollut eduskunnan julkisten sivujen kaataminen ja STT:n palvelimille murtautuminen, joiden takana väittää olevansa venäläinen hakkeriryhmä. Uusimmat tiedot Suomen tilanteesta kertoo Embedded Conference Finland -tapahtumassa CyberWatch Finlandin partneri Pertti Jalasvirta.

Mikäli kybersodankäynti tai sulautettujen ratkaisujen tietoturva kiinnostaa, ilmoittaudu mukaan ECF22-konferenssiin. Se onnistuu täällä. Mutta toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti.

CyberWatch Finlandin viikkokatsaus löytyy täältä.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost ‚ā¨500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template