Jos aikoo suunnitella uuden elektroniikkalaitteen, voi rakentaa sen valmiiden moduulien varaan tai lähteä suunnittelemaan kaiken alusta, aina piiritasolta lähtien. Digi Internationalin Euroopan myyntijohtaja Ronald Singh kertoi Embedded Conference Finlandissa, että moduulipohjainen suunnittelu osoittautuu käytännössä aina järkevämmäksi valinnaksi.

- Kysyn aina asiakkaalta, että jos heillä on suunnittelijoita, jotka voivat kuluttaa kaksi vuotta piiritasolta lähtevään suunnitteluun, niin voisivatko he kuluttaa sen ajan johonkin muuhun?

Singhin mukaan modulaarinen suunnittelu on aina nopeampaa. Moduulien pohjalta tuote tulee aina nopeammin valmiiksi ja ehtii markkinoille aikaisemmin. - Olen ollut alalla pian 30 vuotta, enkä koskaan ole nähnyt piiritasolla lähtevää suunnittelua, joka olisi valmistunut ajallaan. Moduulipohjaisessa suunnittelussa näin voi tapahtua, Singh sanoi vähän ironisesti.

Lisäksi pitää ottaa huomioon teknologiavelka. - Jos tuotteen on tarkoitus olla markkinoilla vaikkapa kymmenen vuotta, suunnittelijan pitää varmistua siitä, että komponentteja n tarjolla koko tuotteen elinkaaren ajan.

Yksi modulaariseen suunnitteluun usein liitetyistä myyteistä on se, että se on aina kalliimpaa. - Moni vertaa komponenttikustannuksia eli BOM-listaa ja kysyy, miksi moduulissa niistä pitää maksaa vaikkapa 20 prosenttia enemmän. Viimeisen parin vuoden aikana komponenteista on voinut joutua maksamaan 10-20 kertaa enemmän. Moduulin kanssa ongelma ulkoistuu moduulin toimittajalle.

Ronald Singh käytti esimerkkinään sähköauton latauslaitteen suunnittelua, mutta samat periaatteet sopivat kaikkeen sulautettuun suunnitteluun.

Singin esityskalvot löytyvät täältä ja esitys taltioituna ECF:n Youtube-sivuilta.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi RT @joeprkns: Last night I used GPT-4 to write code for 5 micro services for a new product. A (very good) dev quoted £5k and 2 weeks. G…
ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
Sponsors


Gold Sponsors



Silver Sponsors
Bronze





ECF template