Maailma alkaa olla pullollaan erilaisia tekniikoita IoT-verkkojen toteutukseen, mutta lisää esitellään koko ajan. Saksalaisen Lemonbeatin ratkaisu eroaa kuitenkin massasta: siinä IoT-laitteiden välille lisätään älyä ilman yhdyskäytävää tai reititintä.
Lemonbeatin markkinoinnista vastaavan Dennis Knaken mukaan yhtiö yrittää tuoda älyä suoraan päätelaitteisiin ja tehdä tämän yhteensopivaksi kaikenlaisten IP-pohjaisten yhteyksien kanssa. - Tekniikallamme laitteet voivat suorittaa niille ohjelmoituja tehtäviä ilman yhdyskäytävää tai yhteyttä pilveen, Knake selventää.
Käytännössä IoT-laite mittaa vaikkapa lämpötilaa tai tärinää ja lähettää datan toiselle laitteelle. Laitteet seuraavat ympäristöä ohjelmoitujen sääntöjen perusteella: kun esimerkiksi tärinä loppuu, aktuaattori lähettää tiedon eteenpäin.
Arkkitehtuuri perustuu LsDL-kieleen (Lemonbeat smart Device Language), joka on alunperin kehitetty energiayritys RWE:n älykotituotteita varten. Lemonbeat lisensoi ohjelmistopinon laitevalmistajille, jotta laitteet saadaan keskustelemaan keskenään.
Dennis Knaken mukaan yhdyskäytävää tarvitaan IoT-datan siirtämiseen pilveen, mutta useimmat yhdyskäytäväratkaisut ovat täysin ylimitoitettuja. - Uskomme, että kun IoT-laitteisiin tuodaan lisää älyä, ydhyskäytävän vaatimuksista voidaan merkittävästi tinkiä. Tämä alentaa verkon toteutuskustannuksia, Knake perustelee.
Lisäksi LsDL-kielellä päästään eroon yhdestä IoT-verkkojen perusongelmasta: kun yhdyskäytävä tai pilvipalvelu pettää, verkon solmutkaan eivät toimi.
- Emme kilpaile pilvipohjaisia ratkaisuja vastaan. Mikäli IoT-laitteen prosessori ei riitä hallinnoimaan kerättävää dataa tai tehtäviä, yhdyskäytävä on perusteltu ratkaisu.
LsDL-laitteista voidaan dataa siirtää periaatteesa mitä tahansa IP-yhteyttä pitkin. Lemonbeat itse tarjoaa laitevalmistajille prosessoreja sekä Lemonbeat Radio -ratkaisua, joka toimii vapailla taajuuksilla alle gigahertsin alueella.
- Tarjoamme ratkaisua myös ethernet- ja LoRa-yhtyeksiin. Mikäli tarvetta tulee wifi- tai bluetooth-pohjaisille linkeille, sellaisenkin voimme tulevaisuudessa toteuttaa, Dennis Knake päättää.