JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Piikarbidi eli SiC on toinen uusista, nopeasti kasvavista tehoelektroniikan komponenttien materiaaleista. Trendforce ennustaa sille kovaa kasvua. Veturina ovat sähköautot ja erityisesti niissä siirtyminen 800 voltin arkkitehtuureihin.

Sähköajoneuvojen markkinoiden pidempien ajomatkojen ja lyhyempien latausaikojen suuren kysynnän vuoksi autonvalmistajien kilpailu korkeajännitteisiä sähköajoneuvoja vastaan ​​on huomattavasti voimistunut, kun useat suuret autonvalmistajat ovat vähitellen julkistaneet malleja, joissa on 800 voltin latausarkkitehtuuri. Tällaisia autoja ovat esimerkiksi Porsche Taycan, Audi Q6 E-tron ja Hyundai Ioniq 5.

TrendForcen mukaan 6 tuuman piikarbidikiekkojen kysyntä kasvaa 1,69 miljoonaan kiekkoon vuonna 2025. 800 voltin latausarkkitehtuurin saapuminen korvaa piipohjaiset IGBT -moduulit SiC-tehopiireillä, joista tulee vakiokomponentti sähöautoissa. Esimerkiksi Delphi on jo aloittanut 800 V SiC-invertterien massatuotannon.

Tällä hetkellä sähköautoista on tullut piikarbiditeholaitteiden ydinsovellus. Esimerkiksi piikarbidin käyttö latureissa ja DC-DC-muuntimissa on ollut suhteellisen kypsää, kun taas piikarbidiin perustuvien invertterien massatuotanto ei ole vielä lähtenyt toden teolla vauhtiin.

Trendforcen mukaan on syytä huomauttaa, että SiC-kiekkojen tuotantoketjun alkupäästä tulee tuotannon ensisijainen pullonkaula, koska piikarbidimateriaalit sisältävät monimutkaisia ​​valmistusprosesseja, esimerkiksi epitaksiaalinen kasvatus on hidasta.

Suurin osa tehopuolijohdelaitteisiin käytetyistä n-tyypin SiC-substraateista on halkaisijaltaan 6 tuumaa. Trendforcen mukaan 6-tuumaiset kiekot pysyvät pääosassa vielä ainakin viiden vuoden ajan.

Kuva: Microsemin (nyk. Microchipin) SiC-mosfet.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi OnePlus 10T amazes with 150W charging. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/MhHfvlpuGa
ETN_fi X-DRAM might revolutionize memory tech! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/tb16t6iRKx
ETN_fi New battery tech will grow EV range to over 1000 km. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/cg1jCCclMm
ETN_fi New material to replace silicon in semiconductors! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/itbTaYOJ9k
ETN_fi 5.5G brings 10 Gbit connections, Huawei believes. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/4OV6b6ipUW
Sponsors


Gold Sponsors

Silver Sponsors

ECF template