JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalainen Qt tunnetaan esimerkiksi autojen kojelautojen näyttävistä käyttöliittymistä, mutta sen työkaluilla saadaan myös pienemmillä mikro-ohjaimilla toteutettua grafiikkaa. Nyt Qt for MCU:sta on esitelty ensimmäinen pitkän teknisen tuen LTS-versio.

2.2 LTS -versio tarkoittaa, että esimerkiksi bugikorjauksia luvataan 18 kuukauden ajan. Uusin versio tuo myös joukon parannuksia, joihin kuuluvat esimerkiksi parempi tekstin renderöinti ja uusia rajapintoja GUI-koodin virheiden käsittelyyn.

Edellinen iso päivitys mikro-ohjainten Qt:een tehtiin viime vuoden lopulla, kun sen 2-versio esiteltiin. Siinä keskityttiin ennen kaikkea ohjaimien resursseja syövien toimintojen optimointiin. Yksi keinoista on sijoittaa graafiset resurssit, kuten kuvat ja fontit, käyttötarkoituksensa mukaiseen parhaaseen muistipaikkaan. Laitteiston ja graafisen käyttöliittymän kokoonpanosta riippuen jotkin kuvat saattavat olla parempia lukea suoraan sisäisestä flash-muistista, kun taas toiset on ehkä tallennettava ulkoiseen flash-muistiin, mutta tallennettava RAM-muistiin suorituksen aikana paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Uusimmassa 2.2-versiossa on paranneltu erityisesti tekstin juoksuttamista. Työkaluilla voidaan nyt luoda käyttöliittmyäkoodia, joka osaa rivittää esimerkiksi arabiaa tai thai-kieltä sujuvasti. Kehittäjä voi itse valita, miten rivitys tapahtuu erikoisilla näyttöaloilla.

Virheiden käsittely on tärkeä osa sulautettua järjestelmää. Tätä Qt for MCU 2.2:ssa on paranneltu uudella virheiden raportointimekanismilla, jonka avulla sovellus osaa ilmoittaa bugista käyttäjälle esimerkiksi laitekäynnistyksen yhteydessä. Oletuksena virheet näkyvät suoraan konsolissa.

Lisätietoja uusista ominaosuuksista löytyy Qt:n blogissa.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi Analog Devices Launches Industry’s First High-Resolution Module for 3D Depth Sensing and Vision Systems Read more a… https://t.co/nK9reN3V0m
ETN_fi OnePlus 10T amazes with 150W charging. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/MhHfvlpuGa
ETN_fi X-DRAM might revolutionize memory tech! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/tb16t6iRKx
ETN_fi New battery tech will grow EV range to over 1000 km. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/cg1jCCclMm
ETN_fi New material to replace silicon in semiconductors! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/itbTaYOJ9k
Sponsors


Gold Sponsors

Silver Sponsors

ECF template