Droonien lähettäminen ennen ensiapua mahdollistaa tilanteen vakavuuden arvioinnin varhaisessa vaiheessa, mikä auttaa tukemaan tehokasta resurssien allokointia. Uusi ratkaisu mahdollistaa yleisen turvallisuuden ja kriittisten toimialojen etälähetyksen yhdestä tai useasta käyttökeskuksesta hetkessä, jotta ne voivat arvioida hätätilanteita.
CAPE-ohjelmiston lentoturvalliset ominaisuudet säätelevät dronen reittiä välttääkseen esteitä ja pysyäkseen määrätyllä alueella. Softan avulla dronet mukautuvat muuttuviin maaston korkeuksiin, ja avustava tekoäly auttaa käyttäjiä analysoimaan reaaliaikaista dataa. Nokian drone-in-a-box -tekniikka muodostaa yhteyden 4G/LTE- tai 5G-verkkojen kautta, mikä mahdollistaa laajemman toiminta-alueen.
DFR- eli Drone as First Responder -ohjelmat ovat parantaneet ensiapuhenkilöstön turvallisuutta tarjoamalla taktista tiedustelutietoa, mikä mahdollistaa paremman koordinoinnin, valvonnan ja toiminnan läpinäkyvyyden. Kriittisten infrastruktuuritoimialojen, kuten öljyn ja kaasun, satamien, yleishyödyllisten laitosten, kaivostoiminnan, energian ja valmistuksen osalta etäkäyttöominaisuudet auttavat parantamaan teollisuustyöntekijöiden turvallisuutta ja alentamaan vaikeasti saavutettavien kohteiden, kuten offshore-tuulipuistojen, käyttökustannuksia.