IoT-laitteiden määrä ympärillämme kasvaa jatkuvasti ja yhä useammin ne toimivat pienellä paristolla, jota halutaan vaihtaa mahdollisimman harvoin. Tarjolla on useita vähävirtaisia radiotekniikoita, mutta voisiko wifi toimia sellaisena? Eikö se ole äärimmäisen energiasyöppö radiotekniikka?
EEMBC esitteli kesällä kokonaan uuden testin juuri tähän tarkoitukseen. IoTMark - Wi-Fi. Se on suunniteltu erityisesti mittaamaan pienitehoisten 802.11-standardin mukaisten wifi-sirujen virrankulutusta realistisissa kuormitustilanteissa.
Testi antaa periaatteessa hyvin yksinkertaisen lukeman radiotaan miettivälle suunnittelijalle. Testitulos kertoo, kuinka pitkään IoT-laite toimii kahdella AA-paristolla realistisissa toimintaympäristöissä.
Tällä hetkellä paras noteeraus testissä on 815. Sen on saavuttanut Dialog Semiconductorin DA16200-piirisarja. Kyse on järjestelmäpiiristä, joka hyödyntää Dialogin VirtualZero -tekniikkaa. Sen myötä voidaan erilaisia paristokäyttöisiä kuten älykkäitä lukkoja ja puettavia laitteita, liittää verkkoon wifi-radiolla.
DA16200-piirin saavuttama lukema 815 uudessa testissä tarkoittaa, että piirin avulla voidaan toteuttaa noin 815 päivää kahdella AA-paristolla toimiva IoT-anturilaite. Selvästi yli kaksi vuotta kahdella sormiparistolla on kova lukema laitteelta, joka lähettää mittausdatansa wifi-linkin yli.
Lisätietoja testistä löytyy täältä.