Moni IoT-anturi on sijoitettu hankalaan paikkaan, jolloin esimerkiksi paristonvaihdosta tulee erittäin työlätä. Tämän takia kehitetään tekniikoita, joilla anturit pärjäisivät ilman paristoa. Powercastin ja InPlayn yhteistyö vie kehitystä 120 jalan hyppäyksen verran eteenpäin.
Yhtiöt ovat luoneet alustan akkuvapaiden, huoltovapaiden Bluetooth-pohjaisten IoT-anturijärjestelmien suunnittelulle, joissa voidaan syöttää virtaa langattomasti jopa 120 eli 36 metrin päähän. Powercastin RF-negiaa DC-virraksi muuntava tekniikka pystyy syöttämään riittävästi virtaa InPlayn aktiiviselle Bluetooth-sensorille IN100, joka on ensimmäinen InPlayn NanoBeacon-sarjan antureista.
IN100 voidaan kiinnittää melkein mihin tahansa reaaliaikaista sijainnin seurantaa varten, ja se voidaan yhdistää antureiden kanssa valvomaan olosuhteita, kuten valoa, kosteutta ja lämpötilaa. Powercastin tekniikalla on aiemmin ylletty 80 jalan eli noin 25 metrin kantamaan RF-virransyötössä, nyt etäisyys on PowerShot-lähettimellä saatu kasvatettua 36 metriin.
Nanomajakka käynnistyy nopeasti ja lähettää dataa vain mikrowattien teholla. Kun majakka siirtyy kauemmas Powercastin RF-lähettimestä, signaalitahti harvenee. Majakan siirtäminen lähemmäksi mahdollistaa taajuuden kasvattamisen, jos sovellus sitä vaatii.
Osa saavutuksesta menee uuden PCC110 Powerharvester -piirille ja RF-energiankeruun hyötysuhteen nostamiselle 75 prosenttiin.