Saksalaisen Fraunhofer-instituutin aurinkoenergian tutkimusyksikössä on kehitetty tähän asti tehokkain aurinkokenno. Neliliitosrakenteella onnistuttiin nostamaan vanha ennätys eli 46,1 prosenttia 47,6 prosenttiin. Tulos perustui uuteen heijastusta estävään pinnoitteeseen.
Kahden viime vuoden ajan Fraunhofer ISE (Institute for Solar Energy Systems) on työskennellyt kunnianhimoisen projektin parissa nimeltä "50 Prosenttia". Saksan liittovaltion rahoittaman hankkeen tavoitteena on kehittää ensimmäistä kertaa aurinkokenno, jonka hyötysuhde on 50 prosenttia.
Tämän saavuttamiseksi monimutkaisen moniliitokseen perustuvan aurinkokennon jokainen yksittäinen kerros optimoidaan edelleen. Prosessiteknologian parannuksia on sisällytetty metallikontakteihin ja heijastuksenestokerroksiin. Työ on edennyt niin, että uusin kenno muuntaa 47,6 prosenttia auringonvalosta sähköenergiaksi.
Uuden aurinkokennon kerrosrakenne kehitettiin jo vuonna 2016 yhdessä ranskalaisen Soitecin kanssa, joka suunnittelee ja valmistaa innovatiivisia puolijohdemateriaaleja. Ylempi kaksikerroskenno on valmistettu galliumindiumfosfidista (GaInP) ja alumiinigalliumarsenidista (AlGaAs). Sen Soitec bondasi galliumindiumarsenidifosfidista (GaInAsP) ja galliumindiumarsenidista (GaInAs) valmistettuun alempaan kerrokseen.
Parannetut kontaktit ja 4-kerroksinen heijastuksenestopinnoite vähentävät vastushäviöitä ja heijastusta kennon etupuolella, joka vangitsee auringonvaloa 300-1780 nanometrin alueella. Perinteiset piistä valmistetut aurinkokennot imevät auringonvaloa vain 1200 nanometrin aallonpituuteen asti eivätkä siten vaadi tällaista laajakaistaista heijastuksenestopinnoitetta.