Sveitsiläinen virran mittausratkaisuista tunnettu LEM on esitellyt TEMAG4G-moduulin, joka on yhtiön ensimmäinen kulussa oleviin juniin tarkoitettu plug-and-play-tyyppinen energianmittausratkaisu. TEMA4G sisältää integroidun EM4TII+ -energiamittarin ja teollisuusmodeemin, joka tarjoaa 4G- ja GPS-liitettävyyden ja webbikäyttöliittymä mahdollistaa käyttäjille pääsyn reaaliaikaisiin energiatietoihin.
Energian hallinta junaliikenteessä koostuu esimerkiksi EMS-järjestelmästä (Energy Measurement System) sekä kiinteistä tiedonkeruuasemista (DCS, Data Collecting System). Nämä järjestelmät mahdollistavat sen, että junayhtiöt voivat hallinnoida energiakulujaan reaaliaikaiseen ja hallittuun mittaukseen perustuen siten kuin EY-direktiivi 2018/868 edellyttää.
TEMA4G toimii laajalla käyttölämpötila-alueella (-40 °C … +85 °C). EN 50463-1:2017 -standardin vaatimustenmukaisuus takaavat sen, että TEMAG4 mahdollistaa energiankulutukseen liittyvien laskutustietojen mittaamisen ja lähettämisen kiinteisiin maa-asemiin aikaleimattuna ja paikkatiedoilla varustettuna.
TEMAG4G täyttää kaikki kiskoliikennettä koskevat tärinään, iskunkestävyyteen, palonsuojaukseen ja sähkömagneettiseen häiriönsietoon liittyvät vaatimukset. TEMAG4 soveltuu täydellisesti uusiin projekteihin, kuten jälkiasennuspäivityksiin ja tarjoaa tuen kaiken kokoisille raideliikenteen operaattoreille näiden siirtyessä kohti tehokkaampaa energiankulutuksen valvontaa, hallintaa ja optimointia.
Monijännitteellisiin AC- ja DC-järjestelmiin soveltuva TEMAG4G kerää ja prosessoi virta- ja jänniteantureiden signaalit ja muodostaa energiamittauksen ja liittyvien kuormien profiilit. Profiilit tallennetaan datajoukoiksi, joiden aikaväli on 5 minuuttia (muita aikavälejä valittavissa asetuksien kautta) ja datajoukot sisältävät päivämäärän, kellonajan, tapahtumat sekä sijaintikoordinaatit. Kaikki mitatut energiatiedot tallennetaan kuormaprofiiliin vähintään 300 päivän ajaksi. TEMAG4G:n korkealuokkaiset AD-muuntimet tuottavat ultratarkat mittaustulokset (luokka 0.5 R) ja takaavat erinomaisen pitkän aikavälin vakavuuden, missä tahansa kenttäolosuhteissa.