ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT
till april # Rohde square mxo5

ETNtv

 
ECF23 videos
  • Milan Piskla & David Gustafik, Ciklum
  • Jarno Ahlström, Check Point Software
  • Tiitus Aho, Avnet Embedded
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Pasi Suhonen, Rohde & Schwarz
  • Joachim Preissner, Analog Devices
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

logotypen

 2023  # square  (4)
TMSNet  advertisement
ETNdigi
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Tweet
  • Devices

Samsung Galaxy S23 Ultra - vaikea löytää heikkoja kohtia

Tietoja
Julkaistu: 20.03.2023

Samsungin uusin lippulaivamalli on Galaxy S23 Ultra. Sen tarkoitus on yksinkertaisesti näyttää, mihin kaikkeen Samsungin puhelinsuunnittelu yltää. Laite on yksinkertaisesti upea ja mahdollisesti paras Android-puhelin koskaan.

Pääosin huippuluokan Android-puhelimet eivät nikottele missään tehtävässä. Jotta suorituskykyjen välille saataisiin eroja, täytyy ajaa testejä. Geekbanch 6 -testissä Galaxy S23 -sarja miehittää tällä hetkellä kolme kärkisijaa.

Oma testiajo vahvisti tulokset. Yhden ytimen testissä GS23 Ultra noteerasi pisteet 1994 ja moniydintestissä 5285. Nämä ovat kovimmat lukemat, joihin olen törmännyt. Verrattuna esimerkiksi OnePlussan tai Xiaomin uusimpiin huippumalleihin ero on pieni ja käytössä sitä ei huomaa, mutta Samsungin puhelin on tämän hetken tehokkain. Ultran prosessori onkin Samsungin ja Qualcommin yhdessä virittämä ”For Galaxy” -versio, joten kyse ei ole pelkistä mainospuheista.

Ladattu sisältö näytetään 6,8-tuumaisella ruudulla, joka erottelee 3088 x 1440 pikseliä. Ruutu virkistyy dynaamisesti 1-120 hertsin välillä ja maksimikirkkaus on 1750 nitiä. Näytöstä on vaikea löytää vikaa, se on erinomainen.

Hienointa Ultrassa lienee kuitenkin kamerajärjestelmä ja erityisesti 200 megapikselin pääkamera. Pikseleistä on todellakin hyötyä. Esimerkiksi 10-kertainen zoomaus tuottaa teräviä kuvia kauempana olevista kohteista. S23 Ultra on oikeasti ensimmäinen kamerapuhelin, joka tähän aidosti pystyy.

Pääkennon laatu näkyy myös videoissa. 8K-videota voidaan ottaa 24 ruudun sekuntinopeudella, mutta 4K60-video lienee monen suosikki. Ja videota voi ottaa 10-kertaisella suurennoksella ja saada terävää kuvaa siepattua. Samsungin optinen vakautus on lyhyesti sanottuna omaa luokkaansa.

Samsungin puhelimissa Ultra-mallit korvaavat nykyään vanhan Noten eli reunasta löytyy S-Pen -kynä omasta reiästään. Kynä toimii tarkasti ja virheettömästi, mutta edelleenkään vanhan liiton edustaja ei osaa sillä kirjoittaa. Ehkä se johtuu omasta käsialasta tai sitten vaan pinttyneistä työtavoista, mutta testissä kynä jäi vähän kuriositeetin rooliin. Vika lienee muualla kuin puhelimessa.

Vaikea sanoa, miten S23 Ultra suoriutuu pelikoneena. Pelaan erittäin harvoin ja aina isolta ruudulta. Laitteen suorituskyky kuitenkin tarkoittanee, että mikä tahansa peli pyörii sujuvasti.

Testissä oli puhelin, jonka RAM-muistin koko oli 12 gigatavua ja tallennustilaa 512 gigatavua. Laitteen hinta on 1549 euroa. Hintalapun paino onkin yksi harvoja heikkoja kohti tässä laitteessa. Se rajaa ostajakuntaa väistämättä. Toisaalta laite on pakattu niin täyteen uusinta tekniikkaa, että hinta lienee perusteltu.

Toinen pieni miinus tulee latauksesta. Samsungin nykytyyliin omaa laturia ei tule mukana ja maksimiteho on 45 wattia. Tämä tarkoittaa, että laitteen 5000 milliampeeritunnin akku ei lataudu yhtä vauhdikkaasti kuin jotkut huippumallit markkinoilla. Samsung paikkaa tätä puutetta erinomaisella tehonhallinnalla. Kun isollakin akulla varustettu huippuluokan Android-puhelin vaatii lataamista käytännössä päivittäin, S23 Ultra näyttää jaksavan pidempään. Omassa käytössä parikin päivää kevyesti.

Akkutesti ei paljasta mitään erikoista, joten Samsung on panostanut paljon siihen, että toimintoja säädetään ohjelmallisesti: paras tapa säästää virtaa on sulkea järjestelmiä, kun niitä ei tarvita. Jos yli sadan watin laturin liittää esimerkiksi OnePlussan uusimpiin, virtaa syötetään lähes 5 ampeerilla. S23 Ultra ei hyväksy tällaista virtaa, vaan se on rajoitettu noin 4,3 volttiin. Lisäksi virran taso vaihtelee latausalgoritmin mukaisesti. Samsungin mukaan kyse on ennen kaikkea siitä, että akuston halutaan kestävän pidempään.

Ja pitää vielä sanoa, että S23 ultra on iso ja painava puhelin. 233 grammaa on tuntuvasti monia muita huippumalleja enemmän. Jos omistaa pienet kädet, laitteen käyttö yksikätisesti voi olla haastavaa.

back to top
MORE NEWS

6G-autosta tulee satojen miljoonien koodirivien laite

Tulevaisuudessa 6G-verkkoon jatkuvasti kytketystä autosta tulee todellinen ohjelmistoekosysteemi, jossa eurooppalaisten pitää pystyä kilpailemaan amerikkalaisten ja kiinalaisten autovalmistajien kanssa. Kun F-35-hävittäjälentokoneessa on kahdeksan miljoonaa riviä koodia, on nykyaikaisessa henkilöautossa on jo satoja miljoonia koodirivejä.

Nokia menettää jopa 50-60 tuhatta tukiasemaa

Tämän viikon suurin suomalaisuutinen on eittämättä ollut se, että Nokia menetti asemansa amerikkalaisen AT&T:n hovitoimittajana. Amerikkalaisarvioissa puhutaan nyt, että tämä tarkoittaa jopa 50-60 tuhatta 5G-tukiasemaa. Kyse on jopa 10 miljardin dollarin investoinnista.

Ensi vuonna tekoäly varastaa datasi

Tietoturvayritys Trend Micron kyberturvaraportti ennustaa, että tekoälypohjaiset hyökkäykset kiihtyvät vuonna 2024. Yhtiö varoittaa generatiivisen tekoälyn kasvavasta roolista verkkorikollisuuden maailmassa, ja kuinka siihen pohjautuvat työkalut vauhdittavat tulevaisuudessa käyttäjien manipulointia ja identiteettivarkauksia.

Nokian prosessori kiihdyttää uusiin ennätyksiin kuidussa

Nokia on testannut yhdessä Orangen kanssa uusinta kuitulinkkien PSE-6s-prosessoriaan. Demossa kirjattiin uusi datansiirtoennätys, kun 6600 kilometrin päähän siirrettiin dataa peräti 800 gigabitin sekuntinopeudella. Nokian prosessori kiihdyttää kuituyhteydet uusiin ennätyksiin.

Kouvolaan uusi 60 megawatin datakeskus

Islannin Reykjavikissa päämajaansa pitävä pohjoismainen datakeskusoperaattori atNorth kertoo rakentavansa Kouvolaan uuden megaluokan datakeskuksen. Datakeskuksen vuoden 2025 loppupuolella valmistuva ensimmäinen vaihe on kapasiteetiltaan 60 megawattia. Sen tuottama hukkalämpö tulee tarjoamaan Kouvolan kaupunkilaisille lämmitystä sekä kuumaa vettä.  

Ericsson vei Nokialta tärkeän asiakkuuden

Nokia vahvisti tänään menettäneensä AT&T:n tulevien vuosien rakennushankkeet, kun operaattori siirtyy käyttämään enemmän Open RAN -tekniikkaa. Asiakkuus näyttää siirtyneen pitkälti Ericssonille, joka raportoi operaattorin jopa 14 miljardin dollarin investoinneista seuraavan viiden vuoden aikana.

Uusin OnePlus kisaa vakavasti parhaimman Android-puhelimen tittelistä

OnePlus on julkistanut Kiinassa uusimman lippulaivapuhelimensa. OnePlus 12 on yritykselle erittäin tärkeä tuote, sillä sen avulla se haastaa tosissaan Samsungin markkinoiden parhaimman Android-puhelimen tittelistä.

Joka toisella on jo 5G-puhelin ja se näkyy datankäytössä

DNA on vertaillut mobiililiittymiensä datankäyttöä eri kaupungeissa. Vantaalla kännykkänetissä roikutaan eniten, mutta datamäärät kasvavat tasaisesti kaikkialla. Syynä on 5G-puhelimien yleistyminen. Jo joka toisella suomalaisella on sellainen.

Miksi lataaminen ei ole vain Tankkaaminen 2.0?

Mitä erikoista sähköajoneuvojen latausportissa on verrattuna perinteisten ajoneuvojen polttoainesuuttimeen? Ensi silmäyksellä ei paljoa, ja siksi latauspistoke sijoitettiin yksinkertaisesti tankin korkin taakse ensimmäisissä sähköautomalleissa. Tämä ei kuitenkaan ole ihanteellinen paikka latausportille, etenkään turvallisuusnäkökohtien osalta.

Nokialle iso takaisku Yhdysvalloissa

Nokia ei yleensä kommentoi asiakkaitaan koskevia markkinahuhuja, mutta amerikkalaisen AT&T:n kohdalla se tekee poikkeuksen. Yhtiö myöntää, että operaattori aloittaa viisivuotisen Open RAN -projektin muiden laitetoimittajien kanssa. Nokian matkapuhelinverkot-ryhmän liikevaihtoon tämä tekee ison loven.

Mikropiirejä myydään ennätysmäärä ensi vuonna

17 prosenttia kasvua. Ei Gartnerin ennuste ensi vuoden puolijohdeteollisuudelle nyt hullummalta kuulosta. Kaikkiaan mikropiirejä myydään 624 miljardilla dollarilla. Tänä vuonna myynti pienenee kuitenkin 11 prosenttia.

Pahimmillaan Outlook on vaarallinen, vaikkei tekisi mitään

Microsoft Outlook on yksi käytetyimpiä sähköposti- ja kalenterisovelluksia, eikä monikaan enää klikkaile sen tarjoamia hämäriä linkkejä. Check Pointin tutkimus varoittaa kuitenkin, että pahimmillaan Outlook voi aiheuttaa ongelmia, vaikka vain lukisi viestejä.

Tietokoneemme mullistuu – mitä jäi käteen Slushista?

Slushin tarina sai alkunsa 15 vuotta sitten Kulttuuritehdas Korjaamolla. Pienimuotoisesta sijoittajatapahtumasta on kasvanut 3000 startupin ja 5000 sijoittajan jättitapahtuma. Mitä jäi käteen tällä kertaa? Ainakin valtava määrä ideoita. Tärkein tietokoneemme on muuttumassa tekoälyn takia, kuten Nothingin perustaja Carl Pei sanoi.

Marraskuun luetuin: syy akkujen kapasiteetin heikkenemiseen löytyi

Akkuasiantuntijat Texasin yliopistossa Austinissa ovat valaisseet uutta valoa sähköajoneuvoissa yleisesti käytettyjen akkukomponenttien kriittiseen ongelmaan. Ongelmaksi paikantuivat reaktiiviset elektrolyytit, jotka ajan myötä aiheuttavat halkeamia nikkelipohjaisiin katodeihin.

Nordic Semiconductor täyttää jo 40 vuotta – suunnittelutalosta langattomiin piireihin

Trondheimissa perustettiin jo 40 vuotta sitten yritys, josta on kasvanut tärkeä toimittaja langattomien järjestelmäpiirien alueelle. Nordic Semiconductorin historiaa voisi kuvata yhdeksi kahdesta 20-vuotiaasta yhdistyneestä yrityksestä, joista ensimmäinen loi kriittisen teknisen perustan toiselle.

Tekoäly tekee auton liikeanturista nopeamman

STMicroelectronics on viime aikoina lisännyt tekoälyä liikeantureihinsa, jotta laskenta rasittaisi järjestelmäprosessoria vähemmän. Nyt yhtiön uusin anturi toimii aina 125 asteen lämpötilaan asti eli se kestää autojen ankaria olosuhteita.

Pian kaikki uudet autot näkevät pimeässä

Yhdysvalloissa tieliikenteen turvallisuutta valvova virasto NHTSA haluaa, että kaikki uudet autot osaavat jarruttaa automaattisesti jalankulkijan edessä. Tämä edellyttää uusia ratkaisuja ajoneuvoihin. Yksi niistä on lämpökamera, joka näkee kaiken jopa täysin pimeässä.

Slush: suomalaisyritys tekee älykellosta ohjauslaitteen

Suomalainen DoublePoint haluaa tehdä useimpien ranteessa olevasta älykellosta erilaisten virtuaaliympäristöjen ohjauslaitteen. Yhtiö lupaa aloittaa demoamisen piakkoin ja tammikuussa Las Vegasin CES-messuilla se esittelee omaa kehitysalustaansa, kertoivat toimitusjohtaja Ohto Pentikäinen ja tuotejohtaja Thomas Joseph Slush-tapahtumassa.

Odotettu käänne tapahtuu vihdoin kännykkämarkkinoilla

Tänä vuonna myydään 1,16 miljardia uutta älypuhelinta. Määrä on 3,5 prosenttia pienempi kuin viime vuonna. IDC-tutkimuslaitoksen mukaan vuoden viimeisellä neljänneksellä tapahtuu kuitenkin valmistajien pitkään odottama käänne, kun markkina kääntyy kasvuun pitkän taantuman jälkeen.

Amerikkalaiset pelkäävät kiinalaisia lidareita

Lidar-valmistajien osakkeet laskivat tällä viikolla, kun komitea pyysi Yhdysvaltain hallitusta tutkimaan lidar-markkinoita Kiinan ja mahdollisten turvallisuusuhkien valossa. Tällainen huoli Yhdysvalloissa on aiemmin johtanut siihen, että Yhdysvallat on heittänyt kiinalaisia ​​yrityksiä pois markkinoiltaan.

2023 # 50 år pc-box
Digi-Key
till april # Rohde mobox square mxo5
2023 # 50 år mobilbox
 2023  # mobilbox
ALWAYS #   ETNdigi-banner mobox
TMSNet  advertisement

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Miksi lataaminen ei ole vain Tankkaaminen 2.0?

Mitä erikoista sähköajoneuvojen latausportissa on verrattuna perinteisten ajoneuvojen polttoainesuuttimeen? Ensi silmäyksellä ei paljoa, ja siksi latauspistoke sijoitettiin yksinkertaisesti tankin korkin taakse ensimmäisissä sähköautomalleissa. Tämä ei kuitenkaan ole ihanteellinen paikka latausportille, etenkään turvallisuusnäkökohtien osalta.

Lue lisää...

OPINION

Tietokoneemme mullistuu – mitä jäi käteen Slushista?

Slushin tarina sai alkunsa 15 vuotta sitten Kulttuuritehdas Korjaamolla. Pienimuotoisesta sijoittajatapahtumasta on kasvanut 3000 startupin ja 5000 sijoittajan jättitapahtuma. Mitä jäi käteen tällä kertaa? Ainakin valtava määrä ideoita. Tärkein tietokoneemme on muuttumassa tekoälyn takia, kuten Nothingin perustaja Carl Pei sanoi.

Lue lisää...
 
TULEVIA TAPAHTUMIA
Security Screening Solutions Demo Day, Helsinki-Vantaa Lentoasema, 22.11.2023
RF-mittaustekniikan 2-päiväinen koulutus (huom. maksullinen). Tammikuu 2024, Vantaa ja Oulu (tiedustelut)
 

 

LATEST NEWS

  • 6G-autosta tulee satojen miljoonien koodirivien laite
  • Nokia menettää jopa 50-60 tuhatta tukiasemaa
  • Ensi vuonna tekoäly varastaa datasi
  • Nokian prosessori kiihdyttää uusiin ennätyksiin kuidussa
  • Kouvolaan uusi 60 megawatin datakeskus

NEW PRODUCTS

  • 40 gigabittiä ja 100 wattia vedenkestävästi
  • Uusi anturi 800 voltin kolmivaiheisiin inverttereihin
  • Kaksiosaista suojaa ylijännitteiltä
  • Varmaa EMI-suojausta eri muodoissa
  • SiC-moduuleilla enemmän tehoa sähköauton lataukseen
 

NEWSFLASH

Tweets by ETN_fi
 

Section Tapet