Qualinx on Delftin teknillisestä korkeakoulusta spinnannut yritys, joka pyrkii mullistamaan satelliittipaikannuksen tehonkulutuksen. Nyt yhtiö on kerännyt riittävästi rahoitusta, jotta sen toisen polven piirin kehitys voidaan viedä loppuun ja tuoda volyymeissä markkinoille ensi vuoden aikana.
Qualinx esitteli ensimmäisen piirinsä tämän vuoden alussa. QLX300+-vastaanottimen salaisuus piilee Delftin teknillisessä korkeakoulussa kehitetyissä DRF-tekniikoissa, joissa RF-signaalinmuunnos tapahtuu digitaalisesti. Iso osa vastaanottimen analogiaosista voidaan toteuttaa digitaalisesti, minkä ansiosta itse piiriä voidaan skaalata pienempään CMOS-tekniikan mahdollisuuksien mukaan. Tehonkulutus putoaa noin kymmenesosaan nykyisiin vastaanottimiin verrattuna.
Piiri tukee yli sataa täysin konfiguroitavaa kantataajuuskanavaa ja vastaanottaa esimerkiksi kaikki L1-taajuudet satelliiteista. Piirillä on vastaanottimen lisäksi LNA-vahvistin, LDO-oskillaattori, tehonhallintayksikkö, GPIO-liitännät ulos sekä Arm Cortex -ohjain. Piirin ajastin voidaan toteuttaa TCXO- tai eri kideoskillaattoreilla.
Sirulla on yli 10 miljoonaa transistoria ja se valmistetaan Globalfoundriesin 22 nanometrin prosessissa. Markkinoille piiri tulee pienessä WLCSP24-formaatissa. Kyse on markkinoiden pienimmästä paikannuspiiristä.
Nyt yhtiö keräsi A-rahoituskierroksellaan 10,2 miljoonaa lisädollaria aiemmin ilmoitetun 8,8 miljoonan dollarin kylkeen. Rahoitus tuli nykyisiltä sijoittajilta FORWARD.one, InnovationQuarter Capital ja Waterman Ventures.
Toisen sukupolven QLX400 yhdistää GNSS-anturin IoT-radioon yhdellä sirulla. GNSS-anturit vastaanottavat geopaikannustietoja ja havaitsevat signaaleja kaikista tärkeimmistä satelliittijärjestelmistä, mukaan lukien GPS ja Galileo, määrittääkseen sijainnin ja ajan tarkasti. Radion lisääminen luo pienitehoisen järjestelmän sirulle, joka pidentää akkukäyttöisten tuotteiden käyttöikää kuukausista vuosiin.