Jokaisessa älypuhelimessa on jo useita DSP-prosessoreita. Niillä tuotetaan laadukasta ääntä ja tunnistetaan kuvia tekoälyn tarpeisiin. Prosessorien ykkönen on EDA-talo Cadenceen kuuluva Tensilica, joka on nyt päivittänyt kaksi suosittua signaaliprosessoriaan.
Cadence laajensi Tensilica HiFi- ja Vision DSP -perhettään tuomalla markkinoille neljä uutta prosessoria, jotka perustuvat äskettäin julkistettuun Xtensaan LX8-prosessorialustaan. Uudet HiFi- ja Vision-prosessorit vastaavat lisääntyvään järjestelmätason suorituskykyyn ja AI-vaatimuksiin. Käytännössä niillä voidaan ajaa useampia algoritmeja entistä paremmalla energiatehokkuudella.
Uudet IP-ytimet ovat HiFi 1s ja HiFi 5s audio/ääni-, kevytkuvaus- ja tekoälysovelluksiin sekä Vision 110 ja Vision 130 kuva-anturi-, kamera-, tutka- ja lidar-sovelluksiin. Prosessorit hyötyvät Xtensa LX8 -alustan luontaisista eduista, kuten natiivista AMBA AXI väylätuesta, jonka ansiosta ne on helppo integroida osaksi SoC-suunnittelua. Cadencen uusien NeuroWeave-työkalujen avulla DSP:t voidaan yhdistää Neo-neuroverkkoprosessoreihin, jolloin tekoälyn päättelykuormia voidaan jakaa niille.
Uudet Tensilican HiFi-DSP:t tuovat lisää ominaisuuksia kevyeen kuvantamiseen ja tekoälyyn vastatakseen markkinoiden vaatimuksiin – jolloin ne voivat toimia lisälaskentaresursseina pelkän äänen lisäksi joko erillisenä ratkaisuna tai täydentämään Vision-prosessoreita. Kaksinkertaisen tarkkuuden liukulukukiihdytys tarjoaa jopa 30 kertaa paremman suorituskyvyn suosituille koodekeille, mikä mahdollistaa laajennettua dynaamista aluetta ja tarkkuutta vaativien laskennan helpomman käsittelyn.
Laitteiston/ohjelmiston yhteissuunnittelu parantaa automaattista vektorointia, mikä vähentää huomattavasti tarvetta optimoida koodia manuaalisesti. HiFi 1s:n uudet 8-bittiset toiminnot tehostavat kuvantamista ja tekoälyn suorituskykyä jopa 2-kertaiseksi HiFi 1- -edeltäjään verrattuna.
Kuvantamispuolella 128-bittinen Tensilica Vision 110 ja 512-bittinen Vision 130 tarjoavat lukuisia suorituskyvyn parannuksia vastatakseen kasvavaan anturi- ja tekoälytyökuormitukseen, prosessorista tai grafiikkasuorittimesta purkamiseen samalla kun ne tarjoavat tähän asti parhaan energiatehokkuuden. Molemmat DSP:t mahdollistavat jopa 3-kertaisen parannuksen tietyissä tekoälytyökuormissa.