Generatiivinen tekoäly avittaa nyt esimerkiksi viestinnän ammattilaisia ja tekstintuottajia, mutta tulevaisuuden tekoäly saattaa auttaa suunnittelijoita suunnittelemaan kompleksisia piirejä nopeammin, tehokkaammin ja paremmin. Nvidia työstää omaa LLM-malliaan tähän työhön.
Nvidian mallin nimi on ChipNeMo. Yhtiössä chief scientist -tittelillä työskentelevä Bill Dally ehti jo esitelmöidä aiheesta International Conference on Computer-Aided Design -tapahtumassa San Franciscossa.
Dally mukaan ChipNeMo on ensimmäinen askel suurten kielimallien soveltamisessa puolijohdepiirien suunnittelun monimutkaiseen työhön. – Tämä osoittaa, kuinka jopa pitkälle erikoistuneet alat voivat käyttää sisäisiä tietojaan hyödyllisten generatiivisten tekoälymallien kouluttamiseen.
ChipNeMoa on koulutettu Nvidian sisäisellä suunnitteludatalla. Se osaa generoida ja optimoida koodia ja toimia näin suunnittelijan apurina. ChipNemon kehityksessä on lähdetty liikkeelle Nvidian omien suunnittelijoiden toiveiden mukaan. Tuloksena on suunnittelussa avustava chatbot, sekä koodigeneraattori ja analyysityökalu.
Suunnittelun analyysityökalun tehtävä on automatisoida aikaa vievät tehtävät tunnettujen bugikuvausten ylläpitoon. Tämä on myös se työkalu, joka on saanut peniten myönteistä palautettu suunnittelijoilta.
Prototyyppi-chatbot, joka vastaa GPU-arkkitehtuuria ja suunnittelua koskeviin kysymyksiin, auttoi monia insinöörejä löytämään nopeasti tekniset asiakirjat varhaisissa testeissä. Koodigeneraattori auttaa puolestaan suunnittelijoita kirjoittamaan ohjelmiston sirusuunnittelua varten. Kehitteillä oleva koodigeneraattori luo jo noin 10-20 ohjelmistorivin katkelmia kahdella sirujen suunnittelijoiden käyttämällä erikoiskielellä. Se integroidaan olemassa oleviin työkaluihin, joten insinööreille on tulossa kätevä apulainen tulevissa projekteissa.