HDMI-väylän tuntevat useimmat, mutta yleensä sen yhteydessä käytetään HDCP-protokollaa. Sitä käytetään salaamaan tekijänoikeudella suojattua digitaalista sisältöä. Intelin kehittämä protokolla suojaa tekijänoikeuksia, mutta voi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia vanhempien laitteiden kanssa.
HDCP-protokolla toimii siten, että kun HDCP-yhteensopiva laite (lähetin, kuten Blu-ray-soitin) yhdistetään toiseen HDCP-yhteensopivaan laitteeseen (vastaanotin, kuten HDTV), ne aloittavat avainvaihdon prosessin. Kukin laite sisältää ainutlaatuisen sarjan salausavaimia. Lähetin pyytää vastaanottimen avaimen ja laskee salauksen avulla, onko vastaanotin todellinen HDCP-yhteensopiva laite.
Kun todentaminen on onnistunut, lähetin alkaa salata videon ja/tai audion dataa HDCP-salausalgoritmilla. Tämä salaus estää datan luvattoman kopioinnin sen siirtymisen aikana lähteen ja näytön välillä. Vastaanotin purkaa salatun datan käyttäen omia avaimiaan. Jos vastaanotin on valtuutettu HDCP-laite, se voi näyttää tai käsitellä sisältöä normaalisti.
HDCP pitää yllä jatkuvaa todentamista lähteen ja vastaanottimen välillä. Jos yhteys katkeaa tai jos tunnistetaan ei-yhteensopiva laite, lähetin keskeyttää salatun sisällön lähetyksen. HDCP sisältää myös mekanismin, jolla voidaan estää tiettyjen, mahdollisesti murrettujen laitteiden pääsy sisältöön. Tämä tapahtuu "revocation list"-luettelon avulla, joka kertoo lähteelle, mitkä laitteet ovat kiellettyjä.
HDMI on digitaalinen liitäntä, jonka yli voidaan siirtää erilaisia sisältöjä. HDMI-kaapelit ovat HDCP-yhteensopivia, joten kahden tällaisen välillä voidaan siirtää tekijänoikeudella suojattua dataa. Siirtotieksi käy myös DVI-liitäntä, joka myös tukee HDCP-protokollaa.
HDCP:stä on olemassa erilaisia versioita: HDCP 1.4 ja HDCP 2.2. Jos haluaa katsoa vähintään 4K-laatuista sisältöä, tarvitaan tuki HDCP 2.2:lle sekä laitteissa että kaapeleissa. Jos tuki kattaa vain HDCP 1.4 -määritykset, voi 4K-laatuinen sisältö muuttua 1080p-resoluutioon.
Lisätietoja täällä.