Siinä missä Qi-tekniikka käytännössä vaatii langattomasti ladattavan laitteen makuuttamista latausalustan päällä, AirFuel-tekniikka mahdollistaa lataamisen jopa metrien päästä. Rohde & Schwarz on nyt esitellyt ensimmäisen testausratkaisun näiden linkkien kehittämiseen.
Rohde & Schwarz esitteli konseptiaan IEEE Wireless Power Technology Conference and Expo -näyttelyssä Japanin Kiotossa. Testausratkaisu hyödyntää yhtiön testaus- ja mittauslaitteita sekä markkinoilla olevia langattomien latausten kehityssarjoja. Se sisältää myös testiautomaation ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän.
AirFuel Alliance esitteli virallisesti AirFuel RF -standardin vuonna 2019. RF-standardi suunniteltiin täydentämään AirFuel Resonant -standardia ja laajentamaan AirFuel Alliancen tarjoamien langattomien latausvaihtoehtojen valikoimaa. AirFuelin tavoitteena on tuoda langaton lataus IoT-laitteiden, puettavien laitteiden ja muiden vempaimien syöttämiseen, jotka edellyttävät joustavampaa lähestymistapaa langattomaan lataukseen, mikä mahdollistaa suuremman etäisyyden ja tilavapauden verrattuna perinteisiin induktiivisiin menetelmiin, kuten Qi-standardiin.
Lataaminen RF-yhteydellä tarkoittaa kontaktitonta tehonsiirtotekniikkaa, joka mahdollistaa useiden laitteiden lataamisen samanaikaisesti useiden metrien säteellä virtalähteestä. Tämä eliminoi johtojen tarpeen ja paristojen huollon vaivan. Langattomalla RF-virtalähteellä on laaja valikoima sovelluksia, ja sen näkyvimmät käyttötapaukset koskevat pienitehoisia IoT-laitteita. Esimerkiksi älykkäässä rakennuksessa tai älyautossa tämä tekniikka mahdollistaisi useiden antureiden virransyötön ilman manuaalista latausta tai akun vaihtoa.
Rohde & Schwarzin WPT-projektin tavoitteena on kehittää kattava testausratkaisu langattomille teholähettimille ja -vastaanottimille. Rohde & Schwarz on aktiivinen jäsen AirFuel Alliancessa.