Ruotsalainen lehti Elektroniktidningen kertoo, että Lundista kotoisin oleva insinööri Isabelle Olsson on vastannut Googlen Glass-älylaisen teollisesta muotoilusta. Olsson valmistui Lundin teknisestä korkeakoulusta vuonna 2008. Googlella hän on työskennellyt vuodesta 2011.
Olsson paistatteli valokeilassa viime viikolla San Franciscossa, kun Google paljasti kehittäjäkokoukseen uusia palvelujaan. Yksi uutuuksista oli Google Access, joka on ruotsalaisen Spotifyn kanssa kilpaileva nettimusiikin latauspalvelu.
Olsson on ollut mukana Google Glassin kehittämisen alkuajoista asti. Ensin kyse oli karkeista protoista, joissa tavallisiin silmälaseihin kiinnitettiin piirikortteja. Olssonin mukaan kehittäjät kävelivät alkuvaiheessa mitä kummallisimpia virityksiä silmilleen viritettynä.
Ensimmäinen varsinainen käyttäjien pilottiprojekti alkoi Google-laseilla muutaman viikko sitten. Hakukonejätti jakoi muutamille tuhansille käyttäjille laseja, joiden oikean lasin pinnalle voidaan heijastaa mitä tahansa älypuhelimen netistä lataamaa materiaalia.
Erilaisia mikronäyttöjä on kehitetty esimerkiksi armeijalla monenlaisina variantteina, mutta Isabelle Olssonin mukaan Google halusi lähteä työhön puhtaalta pöydältä. Suurin haaste oli toteuttaa vaadittava elektroniikka niin kevyesti, että lasit olisivat miellyttävä pitää, Olsson kertoo Elektroniktidningenissä.
Google Glass -laseilla voi esimerkiksi ottaa videota näkemästään. Lasien pinnalle saa heijastettua vaikkapa reittiohjeita. Informaatio esimerkiksi lennon portista tulee näkyviin automaattisesti. Viestejä voi lähettää sanelemalla.
Ensimmäiset käyttäjäraportit laseista ovat olleet enimmäkseen ylistäviä. Joidenkin kommenttien mukaan laseja ei haluttaisi koskaan riisua muutaman päivän kokeilun jälkeen. Google ei ole vielä kertonut, milloin laseja voisi alkaa ostaa omaan käyttöönsä.