Applen uudessa iPhone 6:ssa piti olla käytännössä rikkoutumaton safiirilasi. Safiirin toimittajaksi valittiin GT Advanced Technologies, joka sittemmin ajautui konkurssiin Apple-sopimuksen kariuduttua. Konkurssidokumenteista käy ilmi, kuinka härskisti Apple kohteli newhampshireläisyritystä.
Alunperin Apple halusi ostaa GT:ltä safiirinkasvatusuuneja. Sitten Apple muutti ideaansa ja halusi, että GT valmistaa safiirilasit itse. Tämä edellytti tuotannon lisäämistä niin paljon, että koko maailman safiirituotannon määrä kaksinkertaistui.
GT hyppäsi mukaan ja lupasi investoida uuteen tuotantolaitokseen Applen vaatimusten mukaisesti. Yhtiöiden välisessä sopimuksessa Applea ei kuitenkaan velvoitettu ostamaan yhtään safiiria GT:ltä. Tällaisessa sopimuksessa ei tietenkään ole pienen yrityksen kannalta kovin paljon järkeä.
Safiirilasi oli jo lähtöjään jopa 10 kertaa tavallista lasia kalliimpaa. Ongelmat tuotannossa - esimerkiksi se, että safiirin leikkaaminen timanttisahalla vei kuusi kertaa odotettua enemmän aikaa - johtivat siihen, että lasien hinta olisi kasvanut vielä 30 prosenttia suuremmaksi.
Onnistuessaan safiirilasi oli nostanut iPhonen kauaksi muiden edelle näytön kestävyydessä. Epäonnistuttuaan se jätti iPhone 6:n tavallisten kuolevaisten joukkoon ja johti GT Advanced Technologiesin kaatumiseen. Samalla safiirilasi jää ilmeisesti kokonaan tulematta älypuhelimien näytölle.