Välillä kuulee huolestuneita äänenpainoja, kun suomalaisyrityksiä ostetaan ulkomaille. Langattomia moduuleita valmistavan Bluegigan tapauksessa Silicon Labs on hyvä uusi omistaja. - Se vahvistaa myyntiämme ja tuotantovalmiuttamme, sanoo Bluegigan tuotekehityksestä vastaava johtaja Riku Mettälä.
Silicon Labs lähestyi Bluegigaa viime syksynä. Jo aiemmin ulkomailta oli tullut kontakteja, mutta viime vuoden vahva kasvu (+60 prosenttia) ja hyvä kannattavuus merkitsi, että omistaja Aura Capital suhtautui ostotunnusteluihin avoimemmin.
Silicon Labs ja Bluegiga täydentävät toisiaan. Teksasilaisella on mat zigbee- ja Thread-tuotteensa alle yhden gigahertsin alueella, mutta Bluegigan myötä sen valikoima täydentyy sekä klassisen että uuden bluetooth low energy -alueen moduuleilla että wifi-moduuleilla.
Bluegigan osaamisen perusta on vahvassa elektroniikka-, radio- ja antennisuunnittelussa. - Sen päällä meillä on joustavat rajapinnat, joiden avulla asiakas voi helposti ja nopeasti rakentaa omat sovelluksensa, Riku Mettälä kehuu.
Myöskään vankan teknisen tuen roolia ei voi sivuuttaa, kun monet uudet yritykset siirtyvät langallisista yhteyksistä langattomiin. - Alalla on käynnissä muutos, jossa kaikkiin laitteisiin tulee langaton yhteys verkkoon.
Bluegigan Espoon yksiköstä tulee Silicon Labsin uusi bluetooth- ja wifi-tekniikoiden osaamiskeskus. Yrityksen nimi muuttunee, mutta Bluegiga-brändi säilyy moduuleissa ainakin toistaiseksi.
Tällä hetkellä Bluegigalla on Espossa hieman yli 40 työntekijää. Kolme neljästä työskentelee ohjelmistojen parissa. - Aiomme kasvaa jatkossakin. Rekrytointi on päällä, sanoo Riku Mettälä.