Vuosia sitten puhuttiin laajalti, että 8-bittisen mikro-ohjaimen aika olisi ohi. Väite oli kovasti ennenaikainen. Silicon Labsin uudet kasibittiset osoittavat, että ohjaimille on kasvavaa kysyntää. Erityisesti esineiden internet voi nostaa 8-bittisen uuteen kulta-aikaan.
Mikro-ohjaimissa on jo nähty tänä vuonna merkittävä mullistus, kun Ambiq Micro esitteli tammikuussa oman Apollo-perheensä. Ambiqin arkkitehtuuri leikkaa 32-bittisten ohjainten tehonkulutuksen nykyisten 8-bittisten alle.
Muiden ohjainpiirien valmistajien on vain yritettävä vastata Ambiqin esittämään haasteeseen. Silicon Labsin ratkaisu on uusi EFM8-ohjainperhe. Siinä on kolme eri varianttia sovelluksen tarpeen mukaan.
Silicon Labs on brändännyt uutuutensa kimalaisiksi (Bee). Busy Bee -versio tuo parhaan suorituskyvyn, 50 megahertsiin asti kiihtyvän kellotaajuuden, 2-16 kilotavua flashia ja laajan valikoiman oheislaitteita, myös 12-bittisen AD-muuntimen.
Universal Bee on täyden nopeuden USB-linkillä varustettu ohjain, josta löytyy tarkka sisäinen oskillaattoripiiri. Ohjain on tarkoitettu oikeastaan kaikkiin USB-liitäntäisiin päällepuettaviin laitteisiin, joissa erillinen latauksen monitorointipiiri valvoo akun tilaa.
Sleepy Bee on sarjan vähävirtaisin versio. Unessa ohjain vaatii vain 50 nanoampeerin virran ja ydin herää valmiustilasta kahdessa mikrosekunnissa. Kellotaajuus yltää 25 megahertsiin.
IHS-tutkimuslaitoksen mukaan 8-bittisiä mikro-ohjaimia myydään tänä vuonna seitsemällä miljardilla dollarilla. Markkinoiden koko kasvaa vuonna 2018 noin 7,8 miljardiin dollariin, joten se säilyttää yli kolmanneksen osuutensa mikro-ohjainten kokonaismarkkinoista.