Piirien sisällä, piirien välillä, korttien välillä ja palvelimien välillä käytetään sarjaliitäntää tiedonsiirtoon. Lähetinvastaanottimet ovat jatkuvasti päällä, vaikka se ovat toimettomina 50-70 prosenttia ajasta. Semiconductor Research Corporationin tutkijat keksivät yksinkertaisen keinon pienentää merkittävästi sarjaliitännän tehonkulutusta.
Sarjalinkit muodostavat noin 20 prosenttia mikroprosessorien tehonklutuksesta. Palvelinjärjestelmän sähköstä ne kuluttavat noin 7 prosenttia, joten liitäntäpiirien virrankulutuksen kutistaminen näkyy suoraan jopa palvelinkeskusta operoivan lompakossa.
Monet ovat yrittäneet rakentaa päältä pois kytkettäviä sarjalähettimiä. Niiden ongelma on kuitenkin ollut hitaus, sillä takaisin päällekytkeytyminen ja synkronointi on vienyt aikaa satoja nanosekunteja. SRC:n uusi arkkitehtuuri käynnistää lähettimen 22 nanosekunnissa.
Tämä tarkoittaa, että on käytännöllistä sammuttaa lähettimet silloin, kun dataa ei siirretä. Tuloksena on jopa 80 prosentin tehonsäästö lähestinvastaanottimien virrankulutuksessa.
Tutkijat kehuvat innovaationsa jopa jatkavan Mooren lakia. Mikäli sarjalinkki on päällä vain yhden prosentin ajasta, sen tehonkulutus saadaan puristettua 44 kertaa pienemmäksi.
Projektia vetää Illinoisin yliopiston professori Pavan Kumar Hanumolu. Hänen johdollaa on jo rakennettu ensimmäinen 7 gigabitin lähestinvastaanotin, jolla arkkitehtuurin tehoa demotaan. Tietenkin tehonsäästö riippuu sovelluksesta: kellosignaalia järjestelmä tarvitsee kaiken aikaa, mutta joitakin datalinkkejä käytetään vain ajoittain.