Ei ole älypuhelinvalmistajille helppoa. Jatkuvasti pitää tuoda markkinoille uudempia ja parempia laitteita, ja samalla hakea niille jotain omaa, jotakin millä erottautua muista. Kiinalaisen Huawein uusi Honor 7 -lippulaivamalli on tästä hyvä esimerkki. Se erottuu muista pienillä yksityiskohdilla.
Huawei on tuonut uuteen Honoriin sormenjäljen tunnistimen. Se on kuitenkin viety laitteen takapuolella. Ratkaisu tuntuu kokeilun jälkeen onnistuneelta, puhelin avautuu todella nopeasti.
Raudaltaan Honor 7 edustaa lähes kaikista osin uusinta uutta. Kahdeksanytiminen ARM Cortex-A53-ytimeen pohjaava Kirin-suoritin 935 operoi neljällä ytimellä 2,2 gigahertsin kellolla, lopuilla neljällä 1,5 gigahertsillä. Työmuistia on kolme gigaa, sisäistä tallennustilaa 16 gigaa ja lisää tilaa saa jopa 128 gigan SD-kortilla.
20 megapikselin kamera tarkentaa oikeasti todella nopeasti ja ottaa hyviä kuvia eri valaistusoloissa. Uutta on se, että suotimen voi valita jo ennen kuvan ottamista, mikä on hauska pikku lisä. Laitteessa salama on toteutettu kahdella ledillä, jolla on haluttu tuoda kuviin – erityisesti kasvokuviin – lisää luonnollisuutta.
Akku on kapasiteetiltaan 3100 milliampeerituntia ja nykytyyliin sen vaihtaminen ei onnistu. Akkukeston testaaminen vaatii pidempää kokeilua, mutta ainakin mainospuheessa Huawein kehittämät säästötekniikat venyttävät toiminta-aikaa. Onneksi Honor 7 latautuu nopeasti.
EMUI-käyttöliittymä on uusin 3.1-versio ja jos EMUIsta on aiemmin tykännyt, pitää tästäkin. Ruutu toimii nopeasti ja Huaweilla on paljon omaa kehitystä Androidin päällä. Moni sovellus on oikeasti hyödyllinen ja toteutettu loogisesti.
Tänään myyntiin tullut Honor 7 maksaa 399 euroa, mikä on satasen vähemmän kuin P8-huippumalli ja satasen enemmän kuin aiempi Honor 6. Mutta kenelle uutuus on tarkoitettu? Honor-tuotelinjasta Pohjoismaissa vastaava Jin Yiming sanoi, että Honor on tehoa ja nopeutta hakevien laite. Miksipä ei, ainakin suorituskykyä saa varsin kilpailukykyiseen hintaan.
Ongelma Honorin – ja kaikkien muidenkin brändien – kannalta on se, että raudalla ei enää erotuta. Käyttöjärjestelmällä tai käyttöliittymällä on hyvin vaikea erottautua. Jäljelle jää oikeastaan imago ja fiilis. Emme ole applelaisia, samsungilaisiksi emme halua tulla, olkaamme siis honorilaisia.