Sirutekniikan kehittyessä tulee yhä vaikeammaksi seurata Mooren lakia eli ahtaa kaksinkertainen määrä transistoreja samankokoiselle piisirulla aina kahden vuoden välein. Intel on nyt omassa dokumentissaan vahvistanut, että yli puoli vuosisataa kutinsa pitänyt Mooren laki hidastuu.
Yhtiö kertoo arvopaperimarkkinoita seuraavalle SEC:lle toimittamassaan vuosikertomuksessa, että nykyisen 14 nanometrin ja tulevan 10 nanometrin prosesseja tullaan hyödyntämään kaupallisissa piireissä aiempaa pidempi aika.
Käytännössä tämä tarkoittaa, että Intel hylkää pitkään käytössään olleen ns. tick-tock -prosessin, joka on aiemmin kuvanut piirien kehittymistä. Tässä mallissa ”tick” tarkoitti uuden valmistusprosessin lanseeraamista ja ”tock” uuden mikroarkkitehtuurin tuomista piireille.
Nyt tick-tock korvautuu mallissa, jossa uuden prosessin ja mikroarkkitehtuurin jälkeen tapahtuu vielä koko alustan optimointia. Käytännössä se tarkoittaa, ettei uutta valmistusprosessia enää esitellä kahden vuoden välein.
Intel sanoo myös rivien välissä, että uusien prosessien kehittäminen on niin vaikeaa, ettei siihen moni valmistaja jatkossa enää kykene. Toisaalta esimerkiksi TSMC on jo kertonut, että vuoteen 2020 mennessä se aikoo esitellä viiden nanometrin CMOS-prosessin.