Älykello on upea keksintö, mutta moneen käyttöön sen kosketusruutu on hieman niukan kokoinen. Amerikkalaistutkijat ovat kehittäneet tekniikan, jolla käyttäjän ranteesta saadaan tehtyä laajempi kosketusalusta, jolla laitetta voi ohjata.
Asialla ovat Carnegie Mellon -yliopiston tutkijat ja tekniikka on nimeltään SkinTrack. Tekniikan avulla älykelloa voi ohjata yhtenäisillä kosketuseleillä ranteen iholla. ”SkinTacking” myös tunnistaa kosketuksia erillisissä ihon kohdissa, joka vastaa nappien tai liukusäätimien käyttöä.
Jo aiemmin on kehitetty vastaavia ”ihokosketusalustoja”, mutta niissä ratkaisu on perustunut jonkinlaiseen joustavan kalvon, interaktiviisen kankaan ja projektorin tai kameran yhdistelmään. SkinTrack sen sijaan edellyttää vain, että ohjaavassa sormessa pidetään erikoissormusta.
Tämä sormus lähettää pienitehoista korkeataajuuksista signaalia ihon läpi, kun sormi koskettaa tai lähestyy ihoa. Tutkijat esittelevät tekniikkaansa Youtube-videolla.
Ratkaisu on tavallaan erittäin nerokas. Parituumaisen ruudun ohjaaminen sormella on hankalaa, koska sormi itsessään jo peittää ison osan ruudusta. Sen takia ohjauseleiden pitää olla hyvin perustasoisia ja keskittyä lähinnä muutamaan nappiin ja pyyhkäisyihin.
Sormuksen lähettämä signaali vastaanotetaan kello rannekkeeseen istutetuilla elektrodeilla. Testien mukaan kello tunnistaa ihokosketukset 99 prosentin tarkkuudella.
SkinTrack sopii hyvin esimerkiksi pelien ohjaamiseen, näytön selaamiseen ruudulla ja kuvissa zoomaamiseen. Oman sovelluksensa avulla ranteen toisella puolella voitiin naputella numeroita. Sormen leijuttaminen ihon yläpuolella toimi kursorina.
Tutkijat korostavat, ettei ihon läpi menevä säteily ole millään tavalla vaarallista.