Moni pieni ja keskisuuri suunnittelutalo käyttää Mentor Graphicsin PADS-ohjelmistoa piirikorttiensa suunnitteluun. Nyt Mentor on lisännyt PADSiin analyysitoimintoja sekä sekasignaali- että nopeiden signaalien suunnitteluun.
Mentorin työkalupaletissa PADS on tarkoitettu yksittäisten suunnittelijoiden käyttöön. Suuria tiimejä palvelee paremmin yhtiön Xpedition-alusta. PADSin laajennukset kuitenkin osoittavat, että myös pienemmissä projekteissa on yhä useammin kyse sekasignaalisuunnittelusta.
Uuteen PADS-palettiin kuuluvat PADS AMS Design Suite-, PADS AMS Cloud-, PADS HyperLynx DRC- ja PADS HyperLynx DDR -työkalut. Käytännössä PADS-käyttäjät pääsevät kiinni esimerkiksi analyysityökaluihin, jotka aiemmin olivat vain high end -luokan EDA-työkalujen ulottuvilla.
Analyysityökalujen lisäksi PAD_käyttäjät saavat käyttöönsä AMS Cloud -työkalun, jonka kautta suunnittelijat voivat luoda ja jakaa analogia- ja sekasignaalisuunnittelujaan oman verkkoyhteisön kautta. Suunnitteluja voi importoida PADSiin, joten piirejä ei tarvitse manuaalisesti luoda analyysiä varten. Tämän pitäisi parantaa suunnittelun tuottavuutta selvästi.
Uutta on myös mahdollisuus simuloida DDR-muisteja PADS-ympäristössä. Helpommillaan DDR-muistin liittäminen osaksi omaa sekasignaalisuunnittelua onnistuu DDR-velhotyökalun avulla väylän simulointia myöten.
Laajennetun PADSin lisenssihinta vaihtelee 3560-4995 dollarin välillä.