JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Maailman suurimpiin kuluttajaompelukoneiden valmistajiin lukeutuva SVP Worldwide on lanseerannut maailman ensimmäisen tekoäly- ja ääniohjausominaisuuksilla varustetun ompelu- ja kirjontakoneen kotitalouksille. PFAFF creative icon 2 -ompelu- ja kirjontakone kehitettiin läheisessä yhteistyössä Etteplanin kanssa.

Etteplan ja SVP Worldwide, jonka brändejä ovat muun muassa Singer, Husqvarna Viking ja PFAFF, ovat tehneet heinäkuusta 2021 lähtien yhteistyötä, jossa ovat tiiviisti olleet mukana Etteplanin sulautettujen ohjelmistojen asiantuntijat. Yhteistyön tuloksena kehitetyn PFAFF creative icon 2 -ompelukoneen tekoäly prosessoi tietoa jatkuvasti ja auttaa koneen käyttäjää ompelun aikana.

Ääniohjausominaisuudet mahdollistavat toimintojen kosketuksettoman käytön ja avustavat käyttäjää. Lisäksi koneessa on useita muita edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten pilvipohjainen kirjontakuvioiden muokkaus, suunnittelupalvelu ja automatisoitu kirjontaopastus.

SVP Worldwiden teknisen johtajan Fredrik Tumegårdin mukaan ompelukone on muuttumassa mekaanisesta koneesta digitaaliseksi laitteeksi. - Tähän liittyy sekä haasteita että mahdollisuuksia. Tarvittavan ohjelmisto-osaamisen löytäminen paikallisesti on haastavaa, mutta toisaalta avautuu mahdollisuus tehdä asiat toisin ja tehostaa toimintaa. Yhdessä Etteplanin kanssa saimme järjestettyä käyttöömme osaamisen, joka nopeuttaa prosessia ja mahdollistaa aitojen innovaatioiden tuomisen markkinoille.

Kehitysprojekti toteutettiin Etteplanin joustavalla dynaamisella palvelutiimimallilla. SVP Worldwide sai käyttöönsä Etteplanin osaamisen tehokkaan tiimin muodossa. Tiimiä voitiin kasvattaa ja pienentää pitkän aikavälin suunnitelmien mukaisesti. Etteplanin Puolan asiantuntijoilla oli projektissa merkittävä rooli yhdessä SVP Worldwiden Jönköpingissä sijaitsevan T&K-tiimin kanssa.

PFAFF creative icon 2 -ompelukoneen kehitystyöhön liittyi hienomekaniikkaa, edistyksellisiä askelmoottoria ohjaavia algoritmeja, verkkoyhteyksiä, tekoälyä ja ääniohjausta. Tekoäly esimerkiksi aistii, painetaanko poljinta liian lujaa tiettyä ommelta varten. Ääniohjaus tuo ompelijalle lisää joustavuutta. Kone osaa lisäksi heijastaa halutun kuvion kankaalle, mikä helpottaa työskentelyä.

Ihan halpa uusi tekoälyompelukone ei ole. Verkkokaupoissa hinta nousee yli 16 000 euron.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi OnePlus 10T amazes with 150W charging. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/MhHfvlpuGa
ETN_fi X-DRAM might revolutionize memory tech! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/tb16t6iRKx
ETN_fi New battery tech will grow EV range to over 1000 km. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/cg1jCCclMm
ETN_fi New material to replace silicon in semiconductors! @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/itbTaYOJ9k
ETN_fi 5.5G brings 10 Gbit connections, Huawei believes. @etn.fi Instagram-kuva https://t.co/4OV6b6ipUW
Sponsors


Gold Sponsors

Silver Sponsors

ECF template