Perovskiittikalvoista puhutaan paljon aurinkokennojen kehityksessä. Kyse on periaatteessa edullisesti valmistettavasta mineraalikalvosta, jonka lisääminen kennorakenteeseen parantaa kennon hyötysuhdetta. Ruotsalaisen Evolarin kalvolla tandem- eli kaksikerrosrakenne generoi auringonvalosta 25 prosenttia enemmän sähköä.

Evolar kehittää omia perovskiittimateriaaleja, joita voidaan hyödyntää aurinkokennojen tandem- eli monikerrosrakenteissa. Perinteiset aurinkokennot ovat luotettavia ja halpoja, mutta ne ovat saavuttaneet maksimikykynsä muuntaa valoa sähköksi.

Evolar on kehittänyt ainutlaatuisen teknologian, joka tuottaa 25 prosenttia enemmän sähköä samalta alalta. Tekniikkaansa yhtiö kutsuu nimellä PV Power Booster. Tämä tandem-aurinkokennoteknologia tarkoittaa, että käyttöön on lisätty toinen erittäin ohut aurinkokennokerros perovskiitista.

Nyt yhtiön Uppsalassa sijaitsevassa laboratoriossa on todistettu, että perovskiittikalvon elinikä yltää alan vaatimaan 25 vuoden toiminta-aikaan. Uusimmissa testeissään Evolar on asettanut kalvot korkealle kosteudelle ja lämpötilalle. Tuotteen sertifiointi vaatii 1000 tuntia minimaalisilla suorituskyvyn muutoksilla. Evolar on nyt saavuttanut yli 2000 tuntia testin vakausvaatimusten puitteissa, mikä osoittaa, että aurinkokennot ovat todennäköisesti stabiileja yli 25 vuotta.

Uppsalassa Evolarilla on pilottituotantolinja. Yhtiön bisnesideana on myydä perovskiittikalvojen tuotantolaitteita ja prosessia kennojen valmistajille.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi EU chip plan would cost €500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
1mreplyretweetfavorite
ETN_fi Uuden polven oskilloskooppi näyttää signaalin tarkemmin kuin koskaan aiemmin https://t.co/1lMRFgE0IU
ETN_fi Cyber warfare starts years before the physical combat. See more here: https://t.co/dL2PW24xEe #cyber #cybersecurityhttps://t.co/8hcSoQgqpe
ETN_fi https://t.co/ugg6A0r6JX EU will tighten cyber security on IoT devices with new NIS2 legislation. See the ECF22 keyn… https://t.co/UBiEt4PRPM
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template