On jo selvää, että verkkorikolliset hyödyntävät OpenAI-alustaa ja erityisesti CharGPT-bottia tietojenkalasteluviestien ja haittaohjelmien tekemiseen. OpenAI on rakentanut malleihinsa rajoituksia, joiden pitäisi estää esimerkiksi haittakoodin luomisen. Rajoitukset eivät kuitenkaan toimi.

Check Point Researchin tutkijat löysivät äskettäin tapauksen, jossa kyberrikolliset käyttivät ChatGPT:tä "parantaakseen" vuonna 2019 julkistettua Infostealer-haittakoodia. Koodia ei ole sinänsä vaikea luoda, eikä se ole monimutkaista, mutta ChatGPT paransi sitä silti.

Kyberrikolliset kiertävät ChatGPT:n rajoituksia ja maanalaisilla foorumeilla käydään aktiivista keskustelua, jossa kerrotaan, kuinka OpenAI rajapinnan avulla voidaan ohittaa ChatGPT:n esteitä ja rajoituksia. Tämä tehdään enimmäkseen luomalla Telegram-botteja, jotka käyttävät rajapintaa. Näitä botteja mainostetaan hakkerointifoorumeilla niiden näkyvyyden lisäämiseksi.

OpenAI:n API:n nykyistä versiota käyttävät ulkoiset sovellukset (esimerkiksi OpenAI:n GPT-3-mallin integrointi Telegram-kanaviin), ja siinä on hyvin vähän, jos ollenkaan, väärinkäytön vastaisia toimenpiteitä. Tämän seurauksena se mahdollistaa haitallisen sisällön, kuten tietojenkalasteluviestien ja haittaohjelmakoodin, luomisen ilman ChatGPT:n käyttöliittymälleen asettamia rajoituksia tai esteitä.

Tutkijoiden mukaan näyttää siltä, että verkkorikolliset jatkavat sen tutkimista, kuinka ChatGPT:tä voidaan hyödyntää haittaohjelmien kehittämiseen ja tietojenkalasteluviestien luomiseen. Samalla kun ChatGPT:n hallintamenetelmät paranevat, kyberrikolliset löytävät uusia tapoja käyttää OpenAI-malleja.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi RT @joeprkns: Last night I used GPT-4 to write code for 5 micro services for a new product. A (very good) dev quoted £5k and 2 weeks. G…
ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
Sponsors


Gold SponsorsSilver Sponsors
Bronze

ECF template