logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

AUTOMATION

  • Etteplan ja ctrlX OS ne yhteen sopii

    Etteplan vahvistaa asemaansa teollisuusautomaation eturintamassa yhteistyöllään Bosch Rexrothin ja congatecin kanssa. Yhtiö on virallisesti mukana congatecin a.READY.com-ekosysteemissä ja tukee ctrlX OS -käyttöjärjestelmän integrointia sulautettuihin ja reunalaskentasovelluksiin.

  • MIT:n uusi kieli antaa koodaajalle enemmän valtaa

    MIT:n tietojenkäsittelytieteen ja tekoälyn laboratorion (CSAIL) tutkijat ovat kehittäneet uuden ohjelmointikielen, joka voi mullistaa suurteho- eli HPC-laskennan optimoinnin. Exo 2 -niminen kieli kuuluu uuteen "user-schedulable language" (USL) -kategorian ohjelmointikieliin, jotka antavat kehittäjille enemmän hallintaa koodin suorituskyvyn optimoinnissa.

  • Robotti-imureihin tulee kädet

    Infineon Technologies AG on esitellyt maailman ensimmäisen robotti-imureihin integroitavan 5-akselisen robottikäden, joka mahdollistaa entistä tehokkaamman siivouksen ja esteiden väistämisen. Uuden teknologian ansiosta robotti-imurit voivat siirtää suurempia roskia ja esteitä pois tieltään, mahdollistaen aiemmin saavuttamattomien alueiden puhdistamisen.

  • Suomalaistekniikka lähtee valloittamaan rakennusautomaatiota

    Rakennusautomaation digitalisaatio ottaa ison harppauksen eteenpäin, kun NR+ -teknologiaa aletaan standardoida alalle. Tamperelaisen Wirepasin kehittämä DECT NR+ on nyt globaalien teknologiayritysten, kuten Legrandin, Schneider Electricin ja Siemensin, yhteinen panostus, jonka tavoitteena on luoda ultra-luotettava ja avoin langaton yhteysstandardi älyrakennuksiin.

  • Suomalainen anturijärjestelmä osoitti tehonsa ammattikeittiössä

    Ravintolakeittiö on varsin vihamielinen ympäristö paitsi työtään tekeville ammattilaisille, myös omistajan sähkölaskulle. Kiinteistösijoittaja Areim voitti viime vuoden Energianerokas 2024 -palkinnon onnistuttuaan puolittamaan ravintolakeittiöiden ilmanvaihdon aiheuttaman sähkölaskun. Temppu onnistui suomalaisella anturitekniikalla.

  • Pieni radiomoduuli tekee katuvalosta älykkään IoT-laitteen

    ObiWANin kehittämä älyvalaistusjärjestelmä käyttää mobiili-IoT-yhteyttä etävalvontaan ja -ohjaukseen. Nordic Semiconductorin nRF9160-moduuli muuttaa tavalliset LED-valaisimet IoT-ominaisuuksilla varustetuiksi älylaitteiksi.

  • Tekoäly ohjaa nyt servomoottoria

    Panasonic Industry on tuonut markkinoille Euroopassa uuden MINAS A7 -servokäyttöjen tuoteperheen, joka on yhtiön mukaan maailman ensimmäinen kaupallinen tekoälyllä varustettu servojärjestelmä. Tekoälyä hyödyntävä automaattinen precAIse tuning- viritystoiminto mahdollistaa äärimmäisen tarkan säädön ilman erikoisasiantuntijaa ja vähentää asennusaikaa jopa 90 prosentilla.

  • Nokia automatisoi datakeskukset Lenovon kanssa

    Nokia on julkistanut strategisen yhteistyön Lenovon kanssa kehittääkseen kattavia datakeskusten verkko- ja automaatioratkaisuja, jotka vastaavat tekoälyn, koneoppimisen (AI/ML) ja muiden vaativien laskentatyökuormien tarpeisiin. Yhteistyössä yhdistetään Lenovon ThinkSystem AI -valmis palvelin- ja tallennusportfolion teho Nokian datakeskusten verkko-osaamiseen ja automaatioteknologiaan. Ratkaisuja tarjotaan erityisesti yrityksille, teleoperaattoreille sekä pilvi- ja digitaalisen infrastruktuurin palveluntarjoajille.

  • Konenäkö tulee yhä tarkemmaksi

    Omnivision on julkistanut kolme uutta BSI- eli taustavalaistua globaalin sulkimen kuva-anturia, jotka on suunniteltu parantamaan koneälysovellusten, kuten teollisuusautomaation, robotiikan ja älykkäiden liikennejärjestelmien tarkkuutta ja suorituskykyä. Nämä uudet sensorit tarjoavat paremman valonherkkyyden ja suljintehokkuuden sekä erinomaisen suorituskyvyn heikossa valaistuksessa.

  • IoT-laitteet suoraan pilveen valmiina palveluina

    Automaatioteknologian ratkaisuja toimittava Advantech on lanseerannut uusia reunapalvelupaketteja esimerkiksi Azure IoT Edge- ja AWS IoT Greengrass -ratkaisuja varten. Palveluja tarjotaan EaaS-mallina (Edge-as-a-Service), jossa laitteisto, reunalaskentaohjelmisto ja niihin liittyvät pilvipalvelut integroidaan tehokkaan orkestroinnin varmistamiseksi

  • Tehtaissa jo 4 miljoonaa robottia ympäri maailmaa

    Kansainvälinen robotiikkajärjestö IFR (International Federation of Robotics) on julkaissut  World Robotics 2024 -raportin, jonka mukaan teollisuudessa toimii ennätykselliset 4 281 585 robottia. Tämä tarkoittaa 10 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

  • Uusi Ethernet tekee tuotannosta älykkään

    Ketterässä tuotannossa kyky mukautua dynaamisesti muuttuviin vaatimuksiin edellyttää saumatonta kommunikaatiota laitoksen automaatiojärjestelmän kaikkien osien välillä. Tämä johtaa nopeasti kasvaviin verkkokokoihin ja tietomääriin teollisen esineiden internetin eli IIoT:n sisällä. Ratkaisu löytyy Ethernet-standardin TSN-laajennuksesta.

  • Novatron mukana kehittämässä tekoälypohjaisia koneohjausratkaisuja

    Teknologiayritys Novatron osallistuu Tarton yliopiston johtamaan uuteen kansainväliseen tutkimushankkeeseen, jossa kehitetään tekoälyyn perustuvia koneohjausratkaisuja maansiirto-, logistiikka- ja metsätalouden alan työvaiheisiin.

  • Robottiauton täytyy jarruttaa 0,1 sekunnissa

    Täysin autonomisen ajoneuvon eli robottiauton ohjelmistolle asettuu erittäin kovia vaatimuksia. Toiminnallinen turvallisuus eli FuSa edellyttää, että ohjelmisto pystyy esimerkiksi jarruttamaan hätätilanteissa 10-100 millisekunnin sisällä esteen havaitsemisesta.

  • Matter voi nyt käskeä mikroaaltouuneja

    Connectivity Standards Alliance eli CSA on julkistanut Matter-protokollaan standardin 1.3. Uusin versio lisää ohjattaviin laitteisiin esimerkiksi uunit ja keittotasot. Seuraavaksi tuettaviin laitteisiin odotetaan esimerkiksi valvontakameroita.

  • Täällä on eniten teollisuusrobotteja

    Robottien määrä tuotannossa kasvaa kaikkialla, mutta rankingin ykkösenä on Etelä-Korea. Siellä 10 000 työntekijää kohti on 1012 asennettua robottia tuotantolinjalla. Koreaa voidaan pitää maailman automatisoiduimpana maana.

  • Ethernet suoraan kenttälaitteeseen

    Ethernet tekee yhä vahvemmin tuloaan prosessiautomaatioon ja muihin teollisiin sovelluksiin. Uusin tekniikka on Ethernet-APL (Advanced Physical Layer), joka tuo jopa 300 kertaa nykyisiä kenttäväyliä nopeammat yhteydet verkon reunalle. Pepperl+Fuchs esitteli ACHEMA 2024 -messuilla uusimpia ratkaisujaan.

  • Maailman ensimmäinen 7-akselinen kobotti integroidulla ohjauksella

    Tanskalainen, nykyään Bosch Rexrothiin kuuluva Kassow Robots on tuonut markkinoille maailman ensimmäiset 7-akseliset kobotit, joissa ohjausjärjestelmä on integroitu robotin jalkaan. Kaikki viisi 7-akselista kobottia ovat nyt saatavilla kahtena eri versiona: klassinen versio erillisellä ohjausjärjestelmällä ja Edge Edition integroidulla versiolla.

  • Suomalainen Clouder kehitti virtuaalisen kaapeloinnin

    Suomalainen viime vuonna perustettu teknologiayritys Clouder on lanseerannut uuden älykkään kaapelointiratkaisun, joka yhdistää kiinteistön kaikki kiinteistötekniset järjestelmät virtuaalisilla kaapeleilla. Verkkoon voidaan liittää kaikki nykyiset nykyiset toimi- ja kiinteistöautomaatiolaitteet valmistajasta riippumatta.

  • Digitaalisen kaksosen merkitys kasvaa tuotekehityksessä

    Digitaaliselle kaksoselle ei ole täydellistä määritelmää. Sillä tarkoitetaan simulaatiomallia, kokonaista simulaattoria, sitä käytetään ohjelmistokehityksessä. Selvää on, että digitaalisen kaksosen merkitys kasvaa nyt erityisesti tuotekehityksessä, sanoi tiiminjohtaja Jarkko Nokka eilen Etteplanin teknologiapäivässä.

Galvaaninen erotus on yhä tärkeämmässä roolissa

Teollisuus- ja ajoneuvosovelluksissa siirtyminen kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tehokkaampia moottoreita tuo mukanaan uudenlaisia vaatimuksia elektroniikkasuunnittelulle. Järjestelmät yhdistävät yhä useammin laajan kaistaeron komponentteihin perustuvat suurjännitealijärjestelmät ja herkät pienjännitepiirit, kuten mikro-ohjaimet. Näiden yhdistäminen samassa kokonaisuudessa lisää sekä suorituskykyä että riskejä – galvaaninen erotus ja häiriösuojaus ovatkin nyt tärkeämpiä kuin koskaan, sanoo Toshiba Electronics Europe.

Lue lisää...

Joskus yksittäinen komponentti voi olla vaarallinen takaovi

Yritykset investoivat valtavasti kyberturvallisuuteen suojatakseen verkkojaan ja sovelluksiaan. Silti, kaikista suojaustoimista huolimatta, verkkorikolliset onnistuvat vuosi vuodelta entistä paremmin. Miten tämä on mahdollista, kysyy Lenovon tietoturva-asiantuntija Steven Antoniou?

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
 R&S -seminaari: 5G Advanced & Beyond
Oulussa 13.5.2025
Espoossa 14.5.2025
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025

Seminaareihin ilmoittautuminen ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@rohde&schwarz
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
tag