Ruotsissa on noussut keskustelu sähköautojen kotilatausasemien turvallisuudesta, kun Ruotsin viranomainen asetti yhden valmistajan latausaseman myyntikieltoon. Suomalainen kotilatausasemien valmistaja Innohome korostaa, että kotilataaminen on edelleen turvallista, kunhan latausasemat on suunniteltu ja valmistettu standardien mukaisesti.

Toimitusjohtaja Juha Mörtin mukaan myös Suomessa on jouduttu poistamaan toisen valmistajan latausasema markkinoilta joitakin kuukausia aiemmin. Yleisesti ihmiset voivat kuitenkin luottaa kotilatausasemien turvallisuuteen.

– Meillä kotien turvallisuus on koko olemassaolon ytimessä. Meidän taustamme on paloturvallisuudessa ja erityisesti sähköpaloja ennaltaehkäisevissä tuotteissa, ja myös latausasemien kanssa olemme jatkaneet turvallisuuslinjalla, sanoo Innohomen toimitusjohtaja Juha Mört.

Suomen Turvallisuus- ja kemikaalivirastoa Tukesia vastaava ruotsalainen Elsäkerhetsverket on selvittänyt sähköautojen kotilatausasemien turvallisuutta vuonna 2022. Markkinoille tulevia laitteita ei tutkita etukäteen, vaan kyse on niin sanotusta pistotarkastuksesta. Selvityksen lopputuloksena Ruotsin viranomaisen on asettanut yhden kuudesta tutkittavana olleesta latausasemasta turvallisuussyistä myyntikieltoon.

Viranomaisen mukaan myyntikieltoon asetetusta laitteesta puuttui standardin mukainen vikavirtasuojaus. Pahimmassa tapauksessa tällainen voi aiheuttaa oikosulun tai tulipalon.

– Meidän mielestämme turvallisuusasioissa ei ole tilaa vahingoille tai tulkinnanvaraisuuksille. Siksi kaikki meidän tuoteryhmämme ovat myös riippumattoman kolmannen osapuolen testaamia, Mört toteaa.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi RT @joeprkns: Last night I used GPT-4 to write code for 5 micro services for a new product. A (very good) dev quoted £5k and 2 weeks. G…
ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
Sponsors


Gold SponsorsSilver Sponsors
Bronze

ECF template