Meillä useimmilla on kotona erilaisia vimpaimia, jotka on liitetty kodin wifi-verkkoon ja sen kautta julkiseen internetiin. Ja jos olemme kuten suurin osa ihmisistä, laitteiden tietoturva-asetuksiin ei ole koskettu. Nämä muodostavat potentiaalisesti suuren riskin. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla.

Tämä on yksi syyskuun 6. päivänä järjestettävän Embedded Conference Finlandin teemoista. IoT-laitteet ovat olleet tietoturvastandardoinnin kannalta melkoinen viidakko. Nyt asiaan on tulossa korjausta. Prosessi on hidas, mutta Etteplanin myyntijohtaja Antti Tolvanen kertoo ECF22-avainpuheessaan, missä standardoinnissa mennään tällä hetkellä.

Standardointi tuo ajan myötä hyvän perustan laitteiden tietoturvalle, mutta tietenkään se ei riitä. Sen lisäksi tarvitaan räätälöityjä ratkaisuja sekä laite- että ohjelmistopuolelle, jotta laite on turvallinen eikä mahdollista sisääntuloa suojattuun verkkoon.

Nordic Semiconductorin sovellusinsinööri Sigurd Hellesvik muistuttaa omassa esityksessään, ettei mikään laite voi olla 100-prosenttisen turvallinen. Jos on tarpeeksi aikaa, rahaa ja motivaatiota, jokaisen järjestelmän voi murtaa.

Tietoturvassa on aina kyse kompromissista. Suojaaminen maksaa ja jossakin vaiheessa kustannukset ylittävät järkevän tason sen järjestelmän kannalta, jota ollaan suojaamassa. Tässä päätöksessä avuksi tulevat regulaatiot, standardit ja sertifioinnit. Tätä yhtälöä Hellesvik kuvaa suunnittelijan näkökulmasta.

ECF22-tapahtuman ohjelma löytyy täältä.

Tapahtuma on kävijöille ilmainen, mutta edellyttää rekisteröitymistä. Se onnistuu täällä

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost €500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template