Nämä lisäosat tulevat mnyyntiin myöhemmin tänä vuonna. Itse Fusion maksaa 269 euroa. Työmuistia siinä on kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua, joten puhutaan edullisemman hintaluokan Android-puhelimesta. Hinnasta huolimatta Fusion on saanut kuoriinsa kunnon kamerat. Takakamera on 108 megapikselin kaksoikenno, ja etukameralla voi ottaa 50 megapikselin selfie-kuvia.
Kuten muut Human Mobile Devicesin älypuhelimet myös Fusion on suunniteltu korjattavuus mielessä. Laitteessa on Gen 2 -korjattavuus, joten rikkoutuneen näytön, tyhjentyneen akun tai muun osan vaihtaminen on helpompaa kuin koskaan. Avaa vain laite, irrota näyttö tai vaihda akku ja kasaa se uudelleen kokoon käyttämällä iFixit-sarjan työkaluja. Esittelydemossa ruutu vaihtui alle 10 minuutissa.
Fusionin juju perustuu kuitenkin outfitteihin, joilla laitteen toiminnallisuutta voidaan muuttaa. Outfitillä voi muuttaa ulkonäköä, lisätä puhelimeen rengasvalon tai tehdä siitä aito peliohjain. Ratkaisu perustuu 6-nastaiseen erikoisliitäntään puhelimen alareunassa. Niistä viisi tottelee USB 2.0 -protokollaa ja yksi on ADC-liitin.
HMD julkaisee lisäksi avoimen lähdekoodin ohjelmisto- ja laitteistokehityspaketin, jonka avulla kehittäjät voivat luoda erilaisia lisäosia tai outfittejä. Myöhemmin tänä vuonna lanseerattavassa Fusion Outfits -paketissa julkaistaan valmiita lisäosia.
Alkuvaiheessa tarjolle ovat tulossa sisällöntuottajille suunniteltu Flashy Outfit. Se on laitteeseen sisäänrakennettu rengasvalo, joka toimii sekä etu- että takakameralle. Flashy Outfit saa virtansa itse laitteesta outfit-liitännän kautta.
The Rugged Outfit pelastaa puolestaan rähmäkäpälät pulasta. IP68-luokituksen mukainen kuori on pölytiivis sekä suojaa upottamiselta veteen. Siinä on magneeteilla toimiva langaton lataus ja ICE-painike hätätilanteita varten.
HMD vihjaili Fusion-laitteesta jo helmikuussa Mobile World Congressin aikaan. Konseptin suosion kehitystä on mielenkiintoista seurata, sillä älypuhelinmarkkinoille tuodaan harvoin todella uudenlaisia ideoita.